BLOGI JA AJANKOHTAISET HANKKEET


Jumalan rauhaa ystävät! Aloittaessamme tätä työtä noin nelisen vuotta sitten, meitä yhdistyksen perustajajäseniä puhutteli Psalmin 68 jakeet 4-6. "4. Laulakaa Jumalalle, veisatkaa hänen nimensä kiitosta. Tehkää tie hänelle, joka kiitää halki arojen. Hänen nimensä on Herra, riemuitkaa hänen kasvojensa edessä. 5. Hän on orpojen isä ja leskien...

Tervehdys taas ystävät ja hyvää maaliskuuta. Aika rientää, valoisa aika lisääntyy päivä päivältä ja pian on kesä. Kevään ja tulevan kesän valoisuus piristää meitä pitkän pimeämmän vuodenajan jälkeen. Myös Jeesus vertasi itseään valoon, "Minä olen maailman valo, minä annan teille tulevaisuuden ja toivon", Joh. 8:12, Jer. 29:11.
Työ maa-alueella...

KUINKA AUTAMME

Työmme pääkohteena on Bethel-orpokodin ylläpitäminen kuukausittaisilla lahjoituksilla. Vuonna 2023 maa-alueelle on rakennettu uusi orpokoti, jotta vuokralla olleesta talosta voitiin luopua ja lapset pääsivät asumaan viljellylle maa-alueelle. Työn tavoitteena on lisätä orpokodin omavaraisuutta kehittämällä maa-alueen viljelystoimintaa sekä rakenteilla on virkistysalue, jolle on tulossa mm. kahvilatoimintaa. Vuokraamme myös pientä kioskia, jossa myydään lehmistä saatua maitoa. Maidon myynti kattaa lehmien hoidosta aiheutuvat kustannukset.

Autamme työllämme myös avunpiiriin rekisteröityjä kriittisen avun tarpeessa olevia köyhiä. Useat autettavat ovat yksinhuoltajaäitejä pienten lasten kanssa. Useat kodittomat lapset tulevat myös ruokailemaan orpokodille. 

Orpokodissa asuu tällä hetkellä 32 lasta, joista kahdeksan on vauvoja. Yhteyshenkilömme Eyu Kebede ja orpokodille palkatut työntekijät huolehtivat lasten päivittäisistä tarpeista ja terveydenhuollosta. Vakituisia työntekijöitä on tällä hetkellä 12 lastenhoidossa, keittiötyössä, vartijoina sekä lehmänhoitaja. Tarpeen mukaan maa-alueelle palkataan päivätyöntekijöitä. Näin ollen työn kautta tuetaan myös työntekijöiden perheitä. 

Lapset on rekisteröity kouluun, mikä antaa heille mahdollisuuksia tulevaisuuteen.

Työtä on paljon, joten kiitos sinulle, että olet Jumalan lähettämä käsi. Apu, joka auttaa köyhää ja orpoa. Jumala, joka näkee meidän tekomme, palkitsee meidät hyvyydellään. 

Ajankohtaista


Ajankohtaisena hankkeena on virkistysalueen käyttöönotto, minkä avulla orpokodin omavaraisuus lisääntyy. Tavoitteena on myös saada nykyiset tilat viimeistelyä, kuten orpokodin keittiö. Piha-alueet vaativat maisemointitöitä. Marraskuussa 2023 veimme maa-alueelle kastelujärjestelmän, mikä helpottaa viljelysten hoitoa. 

Sadekausi on aiheuttanut kesän ja syksyn aikana tuhoja mm. tulvivan joen vuoksi. Eyun on täytynyt korjata tulvasta seuranneita maasortumia. Joen ympärille on rakenteilla suojaava muuri, joka estää joen tulvimisen rakennuksiin.

Etiopiaa uhkaa tällä hetkellä nälänhätä, mikä on vaikuttanut ruoan kallistumiseen ja saatavuuteen. Ruoan hinta on jopa moninkertaistunut. Kriittisen avun tarpeessa olevien ihmisten määrä kasvaa.

Bethel-orpokodin lasten perustarpeista huolehtiminen, terveydenhuolto ja koulunkäynti on lahjoitusten varassa.


Kuvagalleria


Tule mukaan auttamaan!