BLOGI JA AJANKOHTAISET HANKKEET


Jumalan rauhaa ja aurinkoista kevättä teille kaikille! Työntekijämme Eyu Kebede lähettää tervehdyksen meille.

Jumalan rauhaa ystävät ja hyvää helmikuuta.
Täällä Suomessa olemme saaneet viettää talvea runsaan lumen ja pakkassäiden vallitessa. Hyvä, että välillä on oikea suomalainen talvi niin kuin oli ennen aikaan. Etiopiassa alkaa sitä vastoin kuumin vuoden aika. Kuiva ajanjakso kestää lokakuulta kesäkuulle asti. Ja näin keväällä sää on myös hyvin kuumaa....


Vuosi vaihtui, olemme alkaneet taas ikään kuin uuden "lehden" elämässämme paukkupakkasten saattelemana. Tälle vuodelle toivotan sinulle 3 Joh. 1:1 jakeen mukaan, että kaikessa menestyt ja pysyt terveenä, niin kuin sielusikin menestyy.Saamme rukouksessa pyytää Jumalalta myös itsellemme jokapäiväisiä tarpeitamme ja terveyttä. Suuri kiitos...


Vuosi 2023 alkaa olla lopuillaan. Saamme hiljentyä joulun viettoon kukin omalla tahollamme.
Ambon orpolapsityössä olemme edistyneet tänä vuonna ison askeleen eteenpäin. Tämän kaiken olemme tehneet yhdessä sinun kanssasi. Siitä sydämellinen kiitos kaikille mukana olleille. Tällä kertaa saamme lukea Jasminan kokemukset ja tuntemukset matkalta kuvien...

Jumalan rauhaa ystävät! Olemme palanneet runsassisältöiseltä Ambon matkalta terveinä ja turvallisesti kotiin. Jokainen meistä kirjoittaa oman kirjeen kuvineen tulevina kuukausina. Pääset näin kokemaan ja näkemään matkan antia laaja-alaisesti. Ensimmäiset tuntemukset tuo meille Markus Nurmesniemi.

KUINKA AUTAMME

Työmme pääkohteena on Bethel-orpokodin ylläpitäminen kuukausittaisilla lahjoituksilla. Vuonna 2023 maa-alueelle on rakennettu uusi orpokoti, jotta vuokralla olleesta talosta voitiin luopua ja lapset pääsivät asumaan viljellylle maa-alueelle. Työn tavoitteena on lisätä orpokodin omavaraisuutta kehittämällä maa-alueen viljelystoimintaa sekä rakenteilla on virkistysalue, jolle on tulossa mm. kahvilatoimintaa. Vuokraamme myös pientä kioskia, jossa myydään lehmistä saatua maitoa. Maidon myynti kattaa lehmien hoidosta aiheutuvat kustannukset.

Autamme työllämme myös avunpiiriin rekisteröityjä kriittisen avun tarpeessa olevia köyhiä. Useat autettavat ovat yksinhuoltajaäitejä pienten lasten kanssa. Useat kodittomat lapset tulevat myös ruokailemaan orpokodille. 

Orpokodissa asuu tällä hetkellä 32 lasta, joista kahdeksan on vauvoja. Yhteyshenkilömme Eyu Kebede ja orpokodille palkatut työntekijät huolehtivat lasten päivittäisistä tarpeista ja terveydenhuollosta. Vakituisia työntekijöitä on tällä hetkellä 12 lastenhoidossa, keittiötyössä, vartijoina sekä lehmänhoitaja. Tarpeen mukaan maa-alueelle palkataan päivätyöntekijöitä. Näin ollen työn kautta tuetaan myös työntekijöiden perheitä. 

Lapset on rekisteröity kouluun, mikä antaa heille mahdollisuuksia tulevaisuuteen.

Työtä on paljon, joten kiitos sinulle, että olet Jumalan lähettämä käsi. Apu, joka auttaa köyhää ja orpoa. Jumala, joka näkee meidän tekomme, palkitsee meidät hyvyydellään. 

Ajankohtaista


Ajankohtaisena hankkeena on virkistysalueen käyttöönotto, minkä avulla orpokodin omavaraisuus lisääntyy. Tavoitteena on myös saada nykyiset tilat viimeistelyä, kuten orpokodin keittiö. Piha-alueet vaativat maisemointitöitä. Marraskuussa 2023 veimme maa-alueelle kastelujärjestelmän, mikä helpottaa viljelysten hoitoa. 

Sadekausi on aiheuttanut kesän ja syksyn aikana tuhoja mm. tulvivan joen vuoksi. Eyun on täytynyt korjata tulvasta seuranneita maasortumia. Joen ympärille on rakenteilla suojaava muuri, joka estää joen tulvimisen rakennuksiin.

Etiopiaa uhkaa tällä hetkellä nälänhätä, mikä on vaikuttanut ruoan kallistumiseen ja saatavuuteen. Ruoan hinta on jopa moninkertaistunut. Kriittisen avun tarpeessa olevien ihmisten määrä kasvaa.

Bethel-orpokodin lasten perustarpeista huolehtiminen, terveydenhuolto ja koulunkäynti on lahjoitusten varassa.


Kuvagalleria


Tule mukaan auttamaan!