Eyun tervehdys

12.03.2024

Jumalan rauhaa ja aurinkoista kevättä teille kaikille! Työntekijämme Eyu Kebede lähettää tervehdyksen meille.

"Rakkaille kumppaneillemme tässä pyhässä työssä, jossa huolehditaan orvoista ja katulapsista Etiopian Ambossa. Meillä on ilo kutsua teitä perheenjäseniksi, kun olette sitoutuneet ja toimitte jatkuvasti näiden lasten ja koko yhteisön parhaaksi. Sen tähden meillä on elämän perustarpeet, vaikka elinkustannukset ovat nousseet jatkuvasti korkeammalle tasolle. Selviytyäksemme näistä vaikeista tilanteista yritämme myös me tehdä parhaamme tuottaaksemme omia vihanneksia ja hedelmiä. Kuten perunat, sipulit, banaanit jne.

Lapsia on tällä hetkellä 25 plus työntekijät, joista osa asuu kanssamme, joten ruokaa kuluu todella paljon. Rakentamisessa meillä on vielä muutamia haasteita, kuten standardin mukaiset huoneet isoille pojille ja pesuhuoneen ja keittiön loppuun rakentaminen. Me rukoilemme että olette kanssamme viedäksemme nämä hankkeet maaliin.

Muista, että olet aina sydämissämme ja rukoilemme puolestasi. Ja pidämme myös lahjoituksia ja apua sinun puoleltasi suurena siunauksena. Kiitämme teistä joka päivä.

Jumala siunatkoon teitä kaikkia! Tervehdyksen lähettävät niin isot kuin pienet lapset, jotka muistavat teitä päivittäin. Pienokaiset kuten Markus, Finish, Riitta, Bilisuma, Ambo, Salam, Kia jne. voivat hyvin, hyvän hoidon ja rakastavan ilmapiirin vallitessa huonoista lähtökohdistaan huolimatta.

Rakkaudella, teidän veljenne Kristuksessa Eyu Kebede

Ambo, Etiopia

Muutama päivä sitten vietin kahvihetkeä Kari ja Raija Lahtisen kanssa. Jutellessamme Kari kertoi, miten eräs sanan paikka oli puhutellut häntä erityisesti. Koin sydämessäni, että se tulee jakaa teidän kanssanne ja pyysin häntä kirjoittamaan ajatuksensa ylös. Viesti on luettavissa liitteessä.

Sana kosketti minua myös, koska olemme lähdössä taas toukokuussa Amboon Jeesuksen lähettäminä. Pari ystävääni haluavat lähteä mukaan, emmekä malttaneet odottaa syksyyn asti. On tärkeää käydä lapsia, työntekijöitä ja Eyuta tervehtimässä, rohkaisemassa ja samalla saamme viedä tärkeitä tavaroita, kuten työkaluja, vaatteita, astioita, leluja, harrastevälineitä jne. Matkan teemme täysin omilla kustannuksillamme kuten aina olemme tehneet. Jos saat jotakin sydämellesi matkan suhteen, niin olethan yhteydessä minuun.

Viime kerralla tärkeitä viemisiä olivat mm. sprinklerit ja kestävät vesiletkut avuksi kasteluun. Kuten kuvista näkyy, ruoho on oikein vihreää pitkästä kuivasta kaudesta huolimatta.

On rohkaisevaa nähdä miten työ etenee jatkuvasti huolimatta olosuhteista ja välineistä joilla työtä tehdään. Ja saamme jatkuvasti tietää tilanteen. Emme tarvitse epäillä että lähettämämme taloudellinen tuki käytettäisiin väärin. Sen vuoksi on ilo tehdä tätä työtä, johon Jeesus kutsuu ja lähettää edelleen.

Lämmin kiitos rukouksista ja lahjoituksista! Olkaa siunatut!

Siunaavin terveisin Riitta Voutilainen


Karin kirjoitus:

Istuin autossa Raija-vaimoni kanssa matkaa tehden, taas matkalla taivaan Isän asioilla.

Ajatukset jostakin syystä kyseisenä päivänä, - johtuneeko ikävuosistani - olivat hieman alavireiset. Olisiko niissä hieman menneen ikävöintiä, siis kaihoa ja kaipuuta siihen hetkeen, kun sain Jeesuksen kohdata pelastajana ja lähteä taipaleelle, tekemään matkaa kohti taivaan kotia, yhdessä Hänen kanssaan.

Kaikki oli uutta ja ihmeellistä, sydämessä halu ja palo palvella Jeesusta koko elämällään. Nyt takana jo monta päivää, kuukautta ja vuotta, sekä kilometrejäkin on kertynyt näillä taivaan Isän matkoilla. Montakohan kertaa on tullut oltua matkalla? Onkohan niillä ollut mitään merkitystä kenellekään saati sitten Jumalalle? Tälläiset ajatukset hiipii väsähtäneen miehen mieleen!

Olisiko taivaasta huomioitu skeptiset ajatukseni, kun siinä hetkessä mieleeni laskeutui Jumalan sana: Sillä Hänen nimensä tähden he ovat matkaan lähteneet (3 Joh 1:7).

Niin, toden totta, niin olen saanut tehdä minäkin. Ensin uskoon tullessani sain Jeesuksen omana lähteä seuraamaan Häntä. Sitten matkan varrella Jeesuksen nimen tähden, Jumalan juoksupoikana moninaisissa seurakunnallisissa tehtävissä. Kyseistä Raamatun paikkaa lukiessani huomasin, että edellisessä jakeessa (6) kerrotaan, teet hyvin, kun varustat heidät matkalle, niin kuin Jumalan edessä on arvollista. Hänen nimensä tähden he ovat matkalle lähteneet.

Näin myös tänä päivänä on niitä Jeesuksen omia, jotka Jeesuksen nimen tähden ovat matkaan lähteneet ja on niitä, jotka Jeesuksen nimen tähden varustavat matkalle lähtijät, niin aineellisesti (materia sekä taloudellinen tuki) kuin hengellisesti (rukouksin heitä muistaen).

Myös Ambon työ tarvitsee varustajat ja lähtijät.

Olethan sinäkin Jeesuksen nimen tähden matkalle lähtenyt? Herra sinua runsaasti siunatkoon täällä matkalla! Työ on yhteinen! Kari