Orpokodin uudet lapset

07.04.2024

Jumalan rauhaa ystävät ja hyvää huhtikuuta!

Kevät etenee pikkuhiljaa sään vaihdellessa pikkupakkasten ja lämpöasteiden välillä viikoittain. "Kevät keikkuen tulevi" on suomalainen sanonta. Siitä huolimatta valon aika lisääntyy joka päivä ja kesän tulo etenee vääjäämättä.

Bethel-kodille on alkanut tulla lapsia, jotka asuvat kadulla. Kuten kuvista näkyy, he näyttävät voivan huonosti. He ovat väsyneet asumaan kadulla ja ovat tulleet tietämään paikan, mistä voivat saada apua. Heidän ottamisensa kodille ei ole kuitenkaan ihan yksinkertainen juttu. Heillä on tavat, joilla he ovat oppineet selviytymään kadulla. Varastelu, päihteiden käyttö, tappelut ja tyttöjä on voitu käyttää hyväksi. Heillä on usein sairauksia, jotka vaativat hoitoa. Heitä täytyy opettaa pois näistä huonoista tavoista rakkautta ja rajoja antaen. Tämä vaatii Eyulta paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Sen tähden uusia lapsia ei ole juurikaan voitu ottaa kodille viime aikoina, koska rakentaminen ja maan muokkaus on vienyt paljon aikaa ja voimavaroja. 

Lapsia on tällä hetkellä 32, lisäystä viime kuusta 7. Lapset on ryhmitelty siten, että vauvat ja alle kouluikäiset asuvat lastenhoitajien kanssa omassa rakennuksessa. Jossa on myös huone Eyulle ja vaate ym. tavaroiden varastohuone. Kouluikäiset tytöt asuvat keittiöhenkilökunnan kanssa omissa tiloissa. Kouluikäiset pojat asuvat keskenään väliaikaisissa tiloissa, jotka eivät ihan sovellu asumiseen pitemmäksi aikaa. Kaupungin tarkastajat ovat käyneet paikan päällä katsomassa tilat ym. toiminnan ja olivat antaneet tällaisen loppuraportin. Sen tähden on nyt suunnitelmissa rakentaa pojille oma koti. 

Ps. 82:3-4 on kehotus; "puolustakaa orpoja ja onnettomia, huolehtikaa köyhistä ja kurjista. Pelastakaa heikot ja vähäväkiset, vapauttakaa heidät sortajiensa käsistä." Kadulla lapsilla on vain sortajia ja hyväksikäyttäjiä. Ei katu ole tarkoitettu kenenkään asuinpaikaksi, kaikkein vähiten lasten. Siksi me tätä työtä teemme, koska Taivaan Isä itse on antanut tämän tehtävän meille ja johdattaa ja siunaa meitä oman tahtonsa mukaan.
Rukoillaan erityisesti näiden uusien lasten puolesta, heidän sopeutumistaan sääntöihin ja elämään toinen toistensa kanssa. Myös Eyulle voimia ja viisautta heidän mentorinaan. On tärkeää rukoilla myös itsensä puolesta, että yhteytemme Jeesuksen kanssa pysyy läheisenä, kuulemme Hänen äänensä Pyhän Hengen kautta ja toteutamme Hänen tahtoaan, emme ensisijaisesti omaa tahtoamme. Jeesus itse sanoo Matt.15:5 Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Jae 9 niin kuin Isä on minua rakastanut, niin minäkin olen rakastanut teitä; pysykää minun rakkaudessani. Ilman Jumalan rakkautta sydämissämme, emme näe kärsivää lähimmäistämme, jota tulisi auttaa niillä voimavaroilla mitä itse kullakin on.

Lämmin kiitos taas tuestasi ja rukouksistasi. Seuraavan kirjeen kirjoitan matkamme jälkeen, joka alkaa 15.5 jos Herra suo. Viime matkalla tehty dokumentti esitetään TV7 kanavalla 4.5.2024 klo 21.15 Ambon Ihme - Dokumentti orpotyöstä Etiopian Ambossa (suomenkielinen tekstitys nimellä english) - YouTube


Siunaavin terveisin!
Riitta