Helmikuu Bethel-kodilla

07.02.2024

Jumalan rauhaa ystävät ja hyvää helmikuuta.
Täällä Suomessa olemme saaneet viettää talvea runsaan lumen ja pakkassäiden vallitessa. Hyvä, että välillä on oikea suomalainen talvi niin kuin oli ennen aikaan. Etiopiassa alkaa sitä vastoin kuumin vuoden aika. Kuiva ajanjakso kestää lokakuulta kesäkuulle asti. Ja näin keväällä sää on myös hyvin kuumaa. Sadetta saadaan runsaasti heinä - syyskuulla. Bethel-kodilla on ahkeroitu kovasti perunan ja muiden kasvisten istutuksessa. Pojat ovat olleet ahkerina työssä koulun jälkeen. Eyu kertoi, että maata on saatu kasteltua niin, että kylvetty siemen myös itää ja kasvaa satoa. Banaanipuitakin on istutettu 60 kpl lisää. 

Rukoilkaamme Ps. 90:17 mukaan "Herra, meidän Jumalamme, ole lempeä meille, anna töillemme menestys, siunaa kättemme työt". Todellakin heidän kättensä työt! Kaikki työ tehdään kuokalla ja käsin.


Maitokauppa menetti asiakkaan, joka osti suurimman osan myytävästä maidosta. Asiakkaalla oli kahvila johon hän osti maitoa, mutta joutui lopettamaan kahvilan pidon huonon kannattavuuden vuoksi. Eyu joutui etsimään ja vuokraamaan uuden paikan kaupalle. Mutta vie aikaa, ennen kuin maidolle löytyy ostajat uudessa paikassa. Maito maksaa litralta 1,32 €, joten sitä ostavat vain parempi osaiset ihmiset, he joilla on varaa siihen. Kodille on tullut kaksi uutta lasta, sisarukset tyttö ja poika, kuva heistä liitteenä. Seurakunnasta oli soitettu ja kysytty mahdollisuudesta ottaa heidät. Tarkemmin en tiedä heidän taustastaan.
Navettaa täytyy laajentaa, koska vasikoita on nyt 4 kpl kuuden lehmän lisäksi ja vielä on syntymässä yksi vasikka lähiaikoina. Se on rakennusprojekti, johon tarvitaan ylimääräistä rahaa tällä hetkellä.
Liitän mukaan viime syksyiseltä matkalta ottamiani kuvia uusien lisäksi. Kuvassa oleva mies on yksi kolmesta maa-alueella olevista vartijoista. Tämä mies on Eyun niin sanottu "oikea käsi", joka on ollut työssä mukana alusta asti. Maa-alue tarvitsee vartion sekä yöllä että päivällä varkaiden ja tuhon tekijöiden varalta. Myös hyeenoja on nähty lähialueella.

Ps. 90:12 "Opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että saisimme viisaan sydämen. "Sana kehottaa meitä käyttämään käytössä olevat resurssimme oikein tässä ajassa missä elämme. Mihin käytämme esim. aikamme ja varamme? Käytämmekö ne kenties sellaisiin asioihin, millä ei edistetä Jumalan valtakunnan asioita. Tätä on hyvä pohtia silloin tällöin, ettei meidän mielemme kiinny liikaa tämän maailman asioihin. Sana Kol.3:2 kehottaakin meitä kiinnittämään mielemme siihen, mikä on ylhäällä, eikä siihen mikä on maan päällä. Ja toimimaan sen mukaan, mikä tuottaa hedelmää Taivaan valtakuntaan.
Siunatkoon sinua Taivaallinen Isä runsain mitoin kaikesta hyvästä, jota olet osoittanut Ambon vähäosaisia kohtaan.


Yksi pyyntö minulla olisi teille. Olisiko teillä mahdollisuus järjestää kokous omalla paikkakunnallanne, joko kotikokous tai jossakin tilassa vietettävä tilaisuus? Seurakunnista voisi kysyä myös, jos he haluaisivat ottaa vastaan.Tarvitsemme uusia lahjoittajia mukaan tähän Jumalan siunaamaan työhön. Tulen/tulemme mielellään kertomaan työstä ja näyttämään kuvia ja videoita.


Siunaten! Riitta