On aihetta kiittää

02.05.2023

Jumalan rauhaa ystävät! Aloittaessamme tätä työtä noin nelisen vuotta sitten, meitä yhdistyksen perustajajäseniä puhutteli Psalmin 68 jakeet 4-6. "4. Laulakaa Jumalalle, veisatkaa hänen nimensä kiitosta. Tehkää tie hänelle, joka kiitää halki arojen. Hänen nimensä on Herra, riemuitkaa hänen kasvojensa edessä. 5. Hän on orpojen isä ja leskien puolustaja. Jumala pyhässä asunnossansa.6. Jumala joka antaa hyljätyille kodin, hän päästää vangitut vapauteen. Vain niskoittelijat asuvat kuivassa maassa."

 Pyhä, elävä Jumala, jota saamme kutsua Taivaalliseksi Isäksemme näkee kaikki orvot ja hyljätyt ja kärsivät ihmiset. Hän on se, joka vaikuttaa meissä tahtoa auttaa edes muutamia tällaisia kärsiviä lähimmäisiämme, vaikka he asuisivat kaukanakin. Hänen hyvä tahtonsa on antaa heille koti ja joka päiväiset elämän perustarpeet. Sen tehtävän hän on antanut ihmisille, joiden on mahdollista toteuttaa se ja joiden sydän on siihen valmis. Ehkä emme aina muista olla kiitollisia omasta kodistamme, jossa saamme asua turvassa ja lämpimässä. Koti on ihmisen ihan perustarpeita, ruuan ym. lisäksi. Warkauden Lehdessä oli 29.4.2023 Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkosen kirjoitus, jossa hän kirjoitti kiitollisuudesta. Siteeraan tähän siitä pätkän."Psykologi Robert Emmonsin tutkimuksen mukaan kiitollisuutta kokevat ihmiset kokevat yhteenkuuluvuutta toisten kanssa. Suhtautuvat toisiin keskimääräistä ystävällisemmin ja myötätuntoisemmin. Suhtautuvat toivorikkaammin tulevaisuuteen. Myös heidän kykynsä sietää vastoinkäymisiä ja toipua niistä on keskimääräistä vahvempi. Kiitollisuus on avain hyvään elämään." Kiitollisuus yhdessä elämän perustarpeiden kanssa on jo riittävä joka päiväiseen elämään. Meilläkin on nyt aihetta kiitokseen oman kodin valmistumisesta Ambon orpolapsille. 

Siitä on vain kolme vuotta, kun saimme maa-alueen jolle on rakennettu yhtä ja toista. Aloitettu aivan tyhjästä. Samalla olemme ruokkineet ja vaatettaneet monet lapset. Vastoinkäymisiäkään ei ole toki puuttunut Ambon päässä. Nekin kuuluvat elämään sanoo veljemme Eyu eikä valita vaan "kiittää siitä mitä meillä on tällä hetkellä." Näin hän aina sanoo vastoinkäymisten kohdatessa. Tämä kaikki on ollut mahdollista teidän pitkäaikaisella sitoutumisellanne työhön. Josta olemme toki saaneet nähdä tuloksia jo aivan alusta asti. Monet ovat saaneet avun tavalla jos toisella. Olemme esim. työllistäneet monia ihmisiä vuosien varrella kaupungissa, jossa työttömyysprosentti on yli 60%. Työstä saatu palkka on tuonut avun moniin perheisiin. Muuton vuokrakodista uuteen pitäisi tapahtua ihan lähiaikoina. Tosin aina tulee niitä viivästyksiä ja esteitä. Vauvoja on jouduttu viemään sairaalaan. Ilmeisesti heidän suolistonsa ei kestä äidin maidon vastiketta. Oman äidin maito olisi parasta. Kaksi vauvaa oli jätetty Bethel-kodin ovien taakse. Toisella heistä on iso napatyrä, ehkä se on syy hylkäämiseen, ei ole varaa viedä lääkäriin. Eyu vei hänet lääkäriin, jossa he totesivat, että tyrä pitää leikata, kun vauva täyttää puoli vuotta. Sairaalapäivistä tulee ylimääräistä kulua, kun muutenkin menot ovat tällä hetkellä olleet todella suuret ja jatkuvat vielä toistaiseksi.

Uusia sänkyjä on ostettu ja niihin hitsattu korokelaidat, ettei pikkuiset putoa lattialle. Ne tarvitsevat myös uudet patjat. Nykyinen koti pitää maalata ja korjata rikki menneet kohdat, jotta sen voi luovuttaa omistajalle hyvillä mielin. Eyulle on tärkeää, että me toimimme kaikissa tilanteissa oikein ja lähimmäisiämme ajatellen ja kunnioittaen. Lehmille on ostettu heinää. Sadekausi alkaa touko- kesäkuun vaihteessa, jolloin lehmät saavat syödäkseen tuoretta heinää. Orpokoti on saanut vihreän värin, joka on tyypillinen väri taloissa Etiopiassa, jos ne rakennetaan betonipinnalle asti. Kuvassa on perunasato joka näyttää kasvavan hyvin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Kannetaan edelleen rukouksin lapsia, työntekijöitä ja koko tätä projektia Taivaan Isän eteen, että hänen hyvä tahtonsa saa tapahtua tulevinakin päivinä. Kiitollisena teistä jokaisesta toivotan teille hyvää kesän odotusta!

Riitta