Katsaus menneeseen ja alkaneeseen vuoteen

17.01.2023

Jumalan rauhaa ystävät!

Vuosi on vaihtunut jälleen ja on aika katsoa sekä mennyttä että tulevaa vuotta.
Kulunut vuosi oli työn kannalta menestys, vaikka olemmekin olleet todella isojen haasteiden edessä taloudellisesti, rahoittaessamme maa-alueelle rakennettavia erilaisia rakennuksia, eläinten hankintoja, niiden ruokinnan kustannuksia, työntekijöiden palkkoja sekä säännölliset ruoka ym kulut kuukausittain. Samaan aikaan vauvoja ja pieniä lapsia on tuotu kodille, koska vanhemmilla ei ole varaa kasvattaa lapsiaan. He hylkäävät heitä jopa kadulle. Se on sydäntä raastavaa, mutta onneksi on Bethel koti, jonne heidät on voitu sijoittaa. Vasta kodille tuotu Mark vauva sairasti hengitystieinfektiota. Eyu vei hänet sairaalaan ja samalla hänestä otettiin mm. HIV kokeet. Onneksi hänellä ei ollut tätä sairautta, joka on hyvin yleinen Etiopiassa.


Tällä hetkellä suurin haasteemme on tämä yllättäen tullut Bethel-kodin vuokrasopimuksen irtisanominen. Uutta kotia rakennetaan nyt sitä mukaan, kun saamme varoja. Kotiin tulee nyt aluksi 6 huonetta. Tarvittaessa taloa voi jatkaa lisähuoneilla. Rakennuksen pohja ja seinät alkavat olla valmiit. Ikkunat, ovet ja katto puuttuvat vielä. Ja tietysti kaikki kalustus. Jatkuva ruuan, rakennustarvikkeiden ym. hintojen nousu on tuplannut kustannukset. Eyu tekee kuitenkin parhaansa rahan käytön suhteen ja saa lähetetyllä avulla paljon aikaan. Lähetän muutamia kuvia hänestä, jossa näemme, miten hän tarttuu työhön kuin työhön. Hän ei vaadi toisilta sitä, mitä ei ole itse valmis tekemään. Hän on todellinen esimerkki niin työntekijöille kuin lapsillekin.


Tulevalle vuodelle ei ole isoja suunnitelmia, mutta jotakin kuitenkin. Mehiläistarhausta on aloitettu neljällä mehiläispesällä ja niitä lisätään mahdollisuuksien mukaan. Kala-altaiden rakentaminen joelle on ollut Eyun mielessä jo pitemmän aikaa. Ongelmana on joen vesi, joka on sadekautena mutainen. Kalat eivät menesty sellaisessa vedessä. Vihannesten, kasvisten ja hedelmäpuiden kasvatusta lisätään. Tärkeimmät ovat tietenkin kadulla edelleen asuvat lapset, joita vastaanotetaan kodille ja autetaan sopeutumaan takaisin normaaliin elämään, koulun käyntiin ja vastuuseen itsestään. Joten työtä riittää tulevalle vuodellekin. Sanonta "ei työ tekemällä lopu" pitää paikkansa.
Ollaan kiitollisia Taivaan Isälle siitä, missä olemme saaneet olla mukana nämä neljä vuotta. Hän kyllä rekisteröi kaikki meidän elämämme vaiheet ja sydämen tunnot ja on läsnä Henkensä kautta kaikissa tilanteissa. Emme ole koskaan yksin.


Me Bethel Apu ry:n hallituksen jäseninä haluamme kiittää teitä koko sydämestämme mukanaolostanne niin rukouksin kuin lahjoituksin. Taivaan Isä rakastaa orpoja ja hyljättyjä ja käyttää meitä auttamaan heitä tällä tavalla Etiopian Ambon kaupungissa. Haluamme toivottaa sinulle vuodelle 2023, "että kaikessa menestyisit ja olisit terveenä, samalla kun sielusi menestyy", 3 Joh. 1:2 ( käännös Aramean kielestä )


Anna-Maija Ihalainen, varapj.

Jasmina Nurmesniemi, hallituksen jäsen, sihteeri

Markus Nurmesniemi, hallituksen jäsen

Riitta Voutilainen, pj.