Maa antaa satoaan

05.09.2021

Eyu ja Bethel-kodin asukkaat ovat ahkeroineet kovasti maa-alueella ja nyt he pääsevät hiljalleen nauttimaan työnsä tuloksista, kun maa alkaa tuottamaan satoa ja ennen roskilla ja jätteillä peitetty maa-alue muuttuu heidän silmiensä edessä kauniiksi kasvimaaksi ja puutarhaksi. Alueella virtaava joki antaa maalle hyvät kasvuolosuhteet. Alueella kasvaa salaatteja, banaanipuita, hedelmiä, vihanneksia ja juureksia. Työmäärä jonka he ovat tehneet on sellainen, johon me täällä Suomessa emme ole tottuneet, kun meiltä löytyy kaikkeen työhön tarvittavat apuvälineet mitä heillä ei ole. Eyu on palkannut alueelle vartijan ja kasvattaa myös kaksi koiraa vahtimaan aluetta. Koirat ovat tehokkaita pitämään myös apinat loitolla, joita maa-alueen ympärillä on paljon. Alla muutama kuva istutuksista:

Omavaraisuuden lisääntyminen on suuri edistysaskel ja saamme olla Taivaalliselle Isälle kiitollisia, että olemme pystyneet tämän toteutumisen mahdollistamaan. Ruoan hinta on maassa nousemassa rajusti maan sisäisen huonontuneen tilanteen takia. On perheitä, jotka eivät ole pystyneet ostamaan ruokaa perheelleen hintojen nousun vuoksi ja tämä kasvattaa avuntarvitsijoiden määrää.  

Avuntarvitsijoiden määrä on jatkuvasti suuri ja ihmiset virtaavat hakemaan apua Bethel-kodilta. He ovat hyvin harmissaan siitä, ettemme päässeet toimittamaan tarvikkeita, joita tarkoituksenamme oli avustusmatkalla heinäkuussa toimittaa. Onneksi tämä työ on Jumalan käsissä, Hän pitää huolen aina päivittäisistä tarpeista ja nyt he olivat saaneet kahdeksan henkilön avulla lahjoitettuja vaatteita ja tarvikkeita Addis Abebasta, joista oli riittänyt jaettavaa yli 200 lapselle ja vanhukselle.

Kaksostytöt ovat saaneet nimekseen Ambo ja Selam. He voivat hyvin ja ovat hyvässä hoidossa Bethel-kodilla. He saavat kasvaa rakastavien ihmisten keskuudessa ja tukenne avulla pystymme mahdollistamaan heillekin joka kuukausittaisen avun sekä kodin jossa he saavat kasvaa turvassa.

Lapset voivat muutenkin hyvin ja heistä 21 on päässyt aloittamaan koulunkäynnin. Koulun aloittaminen on tärkeä rajapyykki heidän elämässä, opiskelu tuo sisältöä päiviin ja luo mahdollisuuksia tulevaisuuteen. Heitä olemme tukeneet koulupukujen hankinnassa, jotka ovat Ambossa pakolliset sekä lukukausimaksuissa. Tähän olemme lähettäneet ylimääräisen avustuksen.


Kiitos jokaiselle lahjoittajalle, teidän, joiden sydän on kääntyneenä heikkojen ja tarvitsevien puoleen. Iloista antajaa Jumala rakastaa!

"Kehoita heitä, että tekevät hyvää, hyvissä töissä rikastuvat, ovat anteliaita ja omastansa jakelevat, kooten itsellensä aarteen, hyvän perustuksen tulevaisuuden varalle, että saisivat todellisen elämän" 1.Tim 6:18-19


Siunauksin,

Jasmina Nurmesniemi

Bethel Apu