Terveisiä Eyulta & kesäkuun kuukausikirje

19.06.2023

Jumalan rauhaa ystävät ja kaunista kesää! Tähän alkuun Eyun terveiset meille.


"Hyvä Riitta ja te kaikki jotka olette olleet tässä projektissa vuosikausia. En tiedä mistä aloittaisin, mutta sen tiedän että se mitä te olette tehneet on korvaamatonta sille, missä tilanteessa nyt olemme. Onnittelen teitä kaikkia nyt kun olemme muuttaneet uuteen paikkaan jonka te olette etänä rakentaneet. Nyt lapset voivat leikkiä omalla pihalla. Pojat voivat pelata jalkapalloa, tytöt voivat pelata kaikenlaisia pelejä, ja he voivat opiskella rauhassa ilman että vuokraisäntä on rajoittamassa heidän liikkumistaan ja äänen käyttöä jne. He oppivat myös työn tekemisen tärkeyden, jota he kyllä ovat ahkerasti tehneetkin koko ajan.


Jes! Te teitte sen ja ansaitsette onnittelut! Älkää edes kysykö kuinka monta henkeä on pelastunut teidän ansiosta. Se kaikki on kuitenkin Taivaassa talletettuna ja Israelin Jumala palkitsee teidät ajallaan. Nyt kun suurimmat ja tärkeimmät rakennukset on rakennettu, on hyvä jatkaa ja keskittyä kadulla vielä asuvien lasten auttamiseen. Vaikea tilanne Etiopiassa sisällissodan ja hintojen nousun vuoksi ajaa perheitä ahdinkoon, jolloin he tuovat mm vauvoja meille, koska he tietävät, että pidämme heistä hyvää huolta. Vesijärjestelmä, suihkuhuone, keittiön vesiputket jne. tarvitsevat vielä rakentamista. Ne ja myös alueen maisemointi tarvitsevat rahoitusta, samoin tien asvaltointi päätien yhteyteen. Mutta en halua että stressaatte asiasta. Me voimme edetä hitaasti näissä asioissa. Joten päättääkseni viestini, lähestyn teitä tällä sähköpostilla onnitellakseni teitä menestyksestänne ja lastemme, poikien ja tyttöjen, muutosta uuteen Bethel Apu kotiin."

Kiitos ja siunausta!

Veljenne Eyu Etiopiasta

Hebr.11.1 "Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy." Me toivoimme kodin ym:n valmistumista ja meillä oli usko ja luja luottamus siihen ja ojentauduimme jatkuvasti sitä kohti, mikä ei vielä näkynyt. Ja nyt näemme sen toteutuneen. Kiitos ja kunnia kuuluu erityisesti Taivaalliselle Isälle, joka antaa uskon ja kaiken mitä tarvitaan, että hänen hyvä tahtonsa ja suunnitelmansa toteutuu. Kuitenkin hän tarvitsee siihen meitä ihmisiä, joiden kautta hän toteuttaa asioita. Mikä onkaan sen ihanampaa kuin olla Elävän Jumalan työtoveri.

Suuri kiitos kuuluu myös Eyulle. Ilman häntä tämä ei olisi ollut mahdollista. Viestissään hän ei edes mainitse omaa osuuttaan, joka on kuitenkin merkittävin asia paikan päällä. Herra siunatkoon häntä ruhtinaallisesti kaikessa. Tulevan viikonlopun aikana hän aloittaa ystäviensä kanssa seurakuntatyön Addis Abebassa. Se työ on ollut hänen sydämellään koko ajan, mutta nyt siihen on mahdollisuus, koska hänen läsnäolonsa maa-alueella ei ole välttämätöntä joka päivä. Maa-alueella on työntekijät, jotka huolehtivat heille annetuista tehtävistä. Valokuvissa Eyu Kebede. Iso vesisäiliö kannetaan lähemmäksi Bethel kotia. Ambossa on joskus tilanne, jotta vettä ei syystä tai toisesta tule vesiputkista. Maa-alueella on kaksi vesipistettä, mutta tämä säiliö on varajärjestelmä niihin tilanteisiin, kun vettä ei ole. Eyu on ajatellut tämänkin asian jo edeltäKasvimaalta kuva Ambo ja Salam kävelevät puutarhassa ja toisessa kuvassa istuvat potalla uudessa huoneessa. Kuva myös seurakunnasta.


Kiitollisena jatkamme rukousta ja työn tukemista levollisin mielin. Jatkossa kirjoittelen kuulumisia hieman harvemmin. Bethel Apu Facebook sivulle lisäämme Eyun lähettäessä uusia videoita tai valokuvia. Voitte käydä niitä sieltä katsomassa. 

Hyvää ja siunattua kesää kaikille!

Riitta