Jouluruokailu Bethel-kodilla & orpopoikien elämän tärkein päätös

01.02.2021

Jumalan rauhaa ystävät! 

Toivon ja rukoilen, että voit hyvin koronaviruspandemia-tilanteen jatkumisesta huolimatta. Pandemiasta on tullut meille osa jokapäiväistä elämää, mutta meidän ei tarvitse tuntea olevamme eksyksissä eikä toivottomia jos olemme panneet turvamme Jumalaan. Vaikka kaikki olisi ympärillämme ylösalaisin, niin elämällämme on päämäärä ja tarkoitus. Olemme matkalla Kristuksen kanssa ja mikään ei voi pysäyttää tehtäväämme ja matkaamme siinä minkä Taivaan Isä on antanut meille tehtäväksi. Kun meillä on elämässämme päämäärä ja tarkoitus, emme väsy emmekä pelkää tämän ajan haasteissa. Vaan sitä lujemmin tartumme uskossa Jumalan sanan lupauksiin esim. 5 Moos.31:8 "Ja Herra itse käy sinun edelläsi, hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua eikä hylkää sinua; älä pelkää, äläkä arkaile."

Bethel-kodilla järjestettiin tammikuun alussa jouluruokailu, johon osallistui noin 700 ihmistä. Se oli suuri ponnistus vapaaehtoisilta, mutta kuvista päätellen kaikki näytti sujuvan mallikkaasti. Paikalla oli kaupunginjohtaja ja muita virkamiehiä hänen mukanaan. Näin he näkivät työn tuloksia paikan päällä ja voivat tulla mukaan omalla panoksellaan. Esim. Eyu on pyytänyt maa-aluetta kaupungilta lahjoituksena, johon voisi laajentaa työtä. Rukoillaan tämän asian toteutumisen puolesta.Paikallinen lehti teki jutun ja ainakin yhden lähetysjärjestön edustaja haastatteli Eyuta videolla, jonka olen saanut kuultavaksi. Tosin en ymmärrä oromon kieltä, mutta pari kertaa kuulin oman nimeni ja Finland sanan. Eyu kertoi siinä tämän työn historian ja miten ryhmä suomalaisia ystäviä on ollut mukana ja auttanut taloudellisesti alusta asti. 

Muutama päivä sitten Eyu kertoi, että hän oli kertonut evankeliumin kaikille pojille ja rukoillut heidän puolestaan. Kaikki olivat halunneet ottaa Jeesuksen vastaan sydämeensä. Näin Eyu voi opettaa heitä Jumalan sanan kautta Jeesuksen tuntemiseen kuten Ps.119:33 sanoo "Opeta minulle, Herra, käskyjesi tie, niin minä seuraan sitä loppuun asti." Joh. 14:6 Jeesus sanoo "Minä olen tie ja totuus ja elämä, ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." 

Taloudellinen apu jota lähetämme kuukausittain on ensiarvoisen tärkeää näiden lähimmäisten auttamiseksi jotakuinkin normaaliin elämään. Ja siitä suuri kiitos sinulle, jonka sydän on altis auttamaan kurjaa ja köyhää, orpoa ja leskeä, niin kuin Raamattu meitä kehottaa. Iankaikkisuusnäkökulmasta katsottuna sielun pelastus on kuitenkin tärkein asia ihmisen elämässä ikään katsomatta. Sen tähden työmme tarkoitus on täyttää sekä fyysiset että hengelliset tarpeet.

Eyulla on monia haasteita tässä työssä. Hän ei valita mistään vastoinkäymisestä eikä niistä sen tähden kerro. Mutta ehkä meidän on hyvä tietää joitakin.Tässä eräs niistä; Kodille tuotiin eräs vanha nainen, joka oli heitetty kadulle edellisestä asunnosta. Syy selvisi pian. Nainen pissaa ja kakkaa ja sotkee ne sekaisin ja voitelee itsensä sillä seoksella. Aiheuttaen näin käytöksellään monenlaista harmia. Hänen mielensä on sairas, joten hän tarvitsee rukousta vapautuakseen ja parantuakseen. Muistetaan häntä rukouksin. Valokuvat ovat tuosta ruokailutapahtumasta.

Hyvää kevättä ja runsasta Taivaan Isän siunausta teille kaikille!

Riitta