Orpokoti uuden vaiheen edessä

04.12.2022

Jumalan armoa ja rauhaa ystävät!

Tässä kirjeessä lähetän valokuvia työntekijöistä tekemässä erilaisia töitä maa-alueella. Työtä tehdään käsin perustyökaluilla. Työ on raskasta ilman koneellista apua. Tulosta kuitenkin syntyy. He työskentelevät 6 päivää viikossa ja päiväpalkka on noin 6 €. Se on keskiverto palkkaa suurempi mitä Etiopiassa yleensä maksetaan tällaisesta työstä. Eyu on reilu, joskin vaativakin johtaja tarvittaessa. Hän palkitsee lisäksi aika ajoin rehellisiä ja ahkeria työntekijöitä bonuksilla. Eräs piirre minkä näemme kuvissa on työntekijöiden iloiset kasvot. En koskaan nähnyt heidän kohtelevan toisiaan huonosti sanoin ja aina olivat auttamassa toisiaan hankalissa tilanteissa. Heidän voimavaransa on tämän kaltainen yhteisöllisyys. Bethel-kodilla tehdään myös paljon työtä käsin, esim. pyykinpesu. Kodille on jälleen tuotu kadulle hyljätty 4 kk ikäinen poikavauva. Joten vaippa ym. pyykkiä tulee paljon. Toiveissa on pian saada ostettua pyykinpesukone. Se helpottaisi työtä paljon. Voita kirnutaan maidosta, kuten meillä aikoinaan. Maidosta valmistetaan myös jugurttia myytäväksi.

Gal. 6:9 sanotaan, ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä ajan tullen saamme niittää, jos emme väsy. Kysyin Eyulta, mitä kuuluu niille kuudelle pojalle, jotka asuivat kadulla ja joita autoimme ennen kuin vuokrasimme Bethel kodin? Hän kertoi, että näistä pojista 4 on otettu armeijaan, mikä tietysti ei ole paras vaihtoehto. Kaksi heistä ajaa pyörätaksia. Tapasin toisen heistä, Vakuma pojan ja ilo oli molemmin puolinen. Hänellä ja hänen ystävällään on nyt kaikki hyvin. Jos Eyu ei olisi auttanut näitä poikia meidän tuella silloin, kun he apua tarvitsivat, eivät he olisi päässeet elämään normaalia elämää. Tapasin myös parin yksinhuoltajaperheen lapsia, jotka olivat avun piirissä aloittaessamme työtä. Nämä perheet pärjäävät nyt omillaan, eivätkä ole tulleet Bethel kodille apua pyytämään. Vain lasten koulumaksujen maksuissa olemme auttaneet heitä.

 Eivätkä nämä lapset ole tietenkään ainoat tapaukset, jotka ovat saaneet apua ja uuden suunnan ja toivon elämälleen. Myös nämä monet työntekijät voivat nyt huolehtia perheistään, koska saavat säännöllistä palkkaa. Iso kiitos sinulle, joka olet mahdollistanut tämän. Iankaikkisuudessa tulemme varmasti yllättymään valtavasti, kun hyvät tekomme tulevat julki.

Orpokodin rakentaminen maa-alueelle on aloitettu, koska nykyisen kodin vuokranantaja muutti mielensä, ja ei vain nostanut vuokraa vaan sanoi vuokrasopimuksen irti. Talo pitää olla tyhjä kuukauden sisällä tai viimeistään tammikuun loppuun mennessä. Mahdollisimman pian joka tapauksessa. Rakennusbudjetista kuitenkin puuttuu vielä suurin osa. Rukoillaan, että kaikki tarpeet tulee täytetyiksi ja voimme iloita ja kiittää Taivaan Isää hänen uskollisuudestaan Ambon orpolapsia kohtaan.

Hyvää Suomen 105-vuotis itsenäisyyspäivää teille kaikille!

Riitta