"Eyun periaate on aina ollut, että keskitymme siihen mitä meillä on tällä hetkellä"

28.09.2023

Jumalan rauhaa ystävät ja siunausta syksyyn!


Suomessa syksyn sää on ollut aurinkoista, lämmintä, tuulista ja välillä sateista ja viileämpää. Näitä kaikkia elementtejä tarvitaan, jotta luonto tekee oman tehtävänsä kasvattaen ja valmistaen marjat, kasvit ja viljan korjuukelpoisiksi. Monissa maissa nämä sääasiat eivät ole olleet tasapainossa. Näin myös Ambossa. Mennyt sadekausi on ollut hurjan runsassateinen jo keväästä asti. Yleensä tähän aikaan vuodesta sateet ovat jo ohi, mutta tänäänkin Foreca-säätiedotuksen mukaan siellä näyttää satavan lähes 10 mm. 

Etiopiassa vietettiin uutta vuotta 2016 syyskuun 12. päivä. Eyu olisi halunnut valmistaa sen johdosta juhlan kutsuen lähialueen köyhiä ihmisiä mukaan ja tarjota heille juhla-aterian, johon kuuluu lihaa. Lähetimme sitä varten ylimääräisen 500 € avustuksen. Juhlaa ei kuitenkaan voitu järjestää siinä mittakaavassa kuin oli suunniteltu runsaiden sateiden vuoksi. Myös joki on kärsinyt edelleen vahinkoa, kuten kuvasta näkyy.

Jos tapahtuu hieman ikäviä asioita niin tottakai on paljon hyvääkin, mistä meidän tulee olla kiitollisia. Eyun periaate on aina ollut, että keskitymme siihen mitä meillä on tällä hetkellä ja luotamme Jumalaan, että hän näkee tarpeemme ja pitää meistä huolta. Ja toden totta, näin voimme me sanoa täällä Suomessa kuin myös Ambossa. Joskus meistä saattaa tuntua siltä, että elämästämme puuttuu jotakin tärkeää juuri sillä hetkellä. Mutta kannattaa miettiä, onko se juuri nyt tarpeellista elämässäni, vai ehtiikö sen saamaan vähän myöhemmin. Olemme oppineet saamaan lähes kaiken kuin napin painalluksella. Näin ei kuitenkaan ole köyhissä ja sodan keskellä olevissa maissa. Päin vastoin menetyksiä on koko ajan. Ajatellessamme näitä saamme toisenlaista perspektiiviä omaan elämäämme ja tarpeisiimme.


Pienokaisista on hauska kuva, kun he istuvat rivissä potalla. Nuorimmat heistä ovat noin vuoden ikäisiä. Vaipat ovat kalliita ostaa ja niistä tulee valtavasti jätettä. Joten potalle vaan istumaan. Parissa kuvassa on isompia lapsia ja viimeisessä kuvassa Eyu on puhumassa seurakunnassa. Marraskuun alussa olemme lähdössä neljän hengen voimin käymään paikan päällä, Anna-Maija, Jasmina, Markus ja minä. Kiitos, jos muistat rukouksin tätä matkaa. Matka toteutetaan täysin omakustanteisesti, niinkuin kaikki matkat tähänkin asti.
 Turvallisuustilanne on edelleen arvaamaton, niin kuin se viime vuodet on ollut. Myös sairaudet voi yllättää, joten tarvitsemme Jumalan antamaa turvaa ja huolenpitoa viikon pituiselle matkallemme. Tuomme sitten tuoreet terveiset ja kuvat tullessamme.

Lämpimin terveisin ja kiitoksin edelleen mukana olosta. Siunatkoon Israelin Jumala teitä runsaasti niin hengellisesti kuin aineellisesti tarpeidenne mukaan!


Riitta