Maaliskuun kuulumisia

01.03.2023

Tervehdys taas ystävät ja hyvää maaliskuuta. Aika rientää, valoisa aika lisääntyy päivä päivältä ja pian on kesä. Kevään ja tulevan kesän valoisuus piristää meitä pitkän pimeämmän vuodenajan jälkeen. Myös Jeesus vertasi itseään valoon, "Minä olen maailman valo, minä annan teille tulevaisuuden ja toivon", Joh. 8:12, Jer. 29:11.

Työ maa-alueella jatkuu monella tapaa. Etiopiassa on kuumin aika vuodesta, joten kasvillisuutta täytyy kastella päivittäin. On hieno asia, että se joki kulkee alueen halki, josta vesi pumpataan vesipumpulla kasveille. Vesi on ilmaista, ei tarvitse käyttää vesijohtoverkostosta tulevaa vettä.
Kodin katto ja veranta on saatu tehtyä. Nyt on meneillään ovien ja ikkunoiden asentaminen ja sisäseinien rappaus ym. tarvittavat työt. Vielä muutama viikko menee, ennen kuin taloon pääsee muuttamaan. Vuokranantaja on antanut lisäaikaa asua nykyisessä talossa siihen asti, kunnes uusi koti on valmis.

Isompien poikien kanssa vaihdoimme kuulumisia videopuhelun välityksellä. He voivat hyvin ja ovat iloisia. Ilon näkeminen heidän kasvoillaan luo toivoa tulevaisuuteen myös tämän työn suhteen. Yhdessä teidän kanssanne olemme päässeet todella pitkälle. Aloitimme aivan tyhjästä vain uskoen siihen, että Jumala, orpojen Isä on tämän työn takana ja me saamme kulkea edeltä valmistetuissa teoissa, Ef.2:10 Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei vielä näy, Hebr.11:1. Tämän sanan mukaan olemme toimineet ja Jumala on ollut uskollinen kanssamme.

Vauvat kasvavat hyvässä hoidossa ja saavat ruokaa riittävästi. Vain viimeksi tullut Markus vauva on välillä sairaalassa. En tiedä mikä on tähän syy. Muistetaan häntä erityisesti rukouksissamme. Eyu kertoi, että sairaalassa kuolee paljon pikkuvauvoja. Ilmeisesti heidän kohdallaan syy on aliravitsemus, HIV ym. mahdolliset taudit. Ambon sairaalassa hoito ei ole kovin hyvää, ei ole tarvittavia laitteita ja henkilökuntaa, vain perus laboratoriokokeet voidaan ottaa, kertoi Eyu.
Eyu pyysi kertomaan teille paljon terveisiä ja kiittämään kaikesta taloudellisesta tuesta ja rukouksista. Toivotti hyvää kevättä ja paljon Jumalan siunauksia elämäänne!

Terveisin!
Riitta Voutilainen