Nälänhädän vaikutukset tuntuvat.

02.04.2023

Jumalan rauhaa ja hyvää pääsiäisen aikaa! Laitan tähän alkuun pari viestiä Eyulta.

"Nälänhätä on jo iskenyt Etiopian maahan kaikkialle. Huonosti hoidetun maissinvientipolitiikan ansiosta, jonka hallituksemme on ottanut käyttöön. Sekä Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan. Teff-jauho myytiin loppuun hinnalla 100 kg / 6 500 birr (115 €) 3 viikkoa sitten se maksoi 4 200 birr (73 €) . Ja vehnä maksaa vielä enemmän, mutta sitä ei voi enää löytää markkinoilta. Itse en voi tehdä muuta kuin rukoilla ja puhua teille suomalaisveljilleni ja sisarilleni, jotka olette olleet kanssani ja tukeneet tätä työtä, jota teemme lasten auttamiseksi. Kylvimme poikien kanssa 200 neliömetrin maa-alan aamusta iltaan erilaisilla vihannesten siemenillä kuten pinaatti, ruusukaali, ituversoja, salaattia, tomaattia, paprika, kurkku, bataatti, kaali, punajuuret."

"Kerron teille pienestä vauvasta, jonka nimesin Marqus Eyueliksi Suomen Markuksen mukaan, joka on yksi projektimme tukipylväistä Suomessa. Pieni Markus hylättiin ja löydettiin alastomana kuukausia sitten Ambossa Kisose-nimisestä paikasta. Hän painoi vain kolme kiloa. Ambon poliisi luovutti tämän pienen enkelin minulle.

Hänet toi poliisin lasten ja naisten asiainvalvoja Yeshi, poliisinainen täynnä sympatiaa. Joskus hän soittaa minulle ja sanoo: "Eyu, minulla on nuori poika, tyttö, pieni lapsi tai vanhus. Voitko auttaa heitä ottamalla heidät luoksesi? He ovat avuttomia." Hän on täynnä rakkautta kaikkia kohtaan.

Mutta palataan pieneen Markus-orpoon. Melko pian sen jälkeen kun olin ottanut hänet hoiviini, hän sairastui. Hänet vietiin kaksi kertaa sairaalaan. Näin monen lapsen menehtyvän samassa huoneessa jossa Markus oli. Hän pysyi hengissä, mutta hänet vietiin eristyksiin, ja hän joutui myös teho-osastolle. Mutta hän pysyi hengissä. Tiedättekö miksi? Jumala on todistajani, ensimmäisenä päivänä kun Markus oli hoivakeskuksessamme ja hän romahti, minä rukoilin "Jumala! En halua hänen kuolevan. Sinä olet laittanut minut paikalle jossa voin olla ratkaisuksi näille lapsille, jotta he voisivat nousta ja loistaa." Siinä kaikki. Viikkojen sairaalassa olemisen jälkeen hän voi nyt hyvin. Ohessa kuvat Markuksesta ennen ja jälkeen sairastumisen. Nöyrä kiitokseni teille kaikille, jotka olette kanssamme ja tuette tätä työtä.

Siunausta ja hyvää pääsiäistä teille kaikille!

Eyuel, Ambo, Etiopia"

Bethel kodilla on tällä hetkellä 14 kouluikäistä lasta, 11 poikaa ja 3 tyttöä. Vauvoja on 5 ja 4 hieman vanhempaa pienokaista ja 4 vanhusta. Yhteensä 27 autettavaa ja sen lisäksi työntekijöitä tilanteesta riippuen 10 - 12 henkilöä.

Orpokotiin on asennettu ikkunat ja ovet. Tiilikerros päällystetty sementillä sisältä ja päältä ja sen jälkeen maalattu valkoiseksi. Tällä tavalla se on rakennettu huomattavasti kestävämmäksi kuin yleensä siellä rakennetut talot. Sisäkatto on myös valmis. Lattia, sähköt ym. sisustukset puuttuvat vielä. Myös keittiö, pesuhuone pitää rakentaa sekä portti ja aitaus maa-alueelle estämään kutsumattomia vieraita tai villieläimiä. Näiden kustannukset ovat useita tuhansia euroja, syystä, että hinnat nousevat kohisten, olipa se sitten ruokatarvikkeita tai rakennustarvikkeita.

Riitta