Herra varjelee omansa ja vaikuttaa auttamishalua lähimmäisten hyväksi

04.05.2021

Jumalan rauhaa ystävät!

Viime päivinä tuo sana Jumalan rauha on tullut usein sydämelleni. Ja erityisesti Raamatusta jakeet; 


Fil.4:6-7 "älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, jae 7 ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Jeesuksessa Kristuksessa."


Maailmassa on aina ollut murhetta ja meidän jokaisen elämässä on ja tulee olemaan asioita, jotka murehduttavat meitä. Yllättäen tulevat vastoinkäymiset, jotka sekoittavat meidän arkirutiinimme saavat sydämen rauhamme järkkymään. Miten silloin voimme olla murehtimatta niistä asioista? Emmehän me voi kieltää tunteitamme ja olla kuin emme välittäisi mistään mitä tapahtuu meidän elämässämme tai ympärillämme. Paavalin ohje kehottaa meitä luovuttamaan murheemme rukouksessa kiitoksen kanssa itseämme suuremmalle persoonalle, elävälle Jumalalle. Hän näkee kaiken mitä meidän elämässämme on menossa ja kykenee auttamaan ja tuomaan ratkaisut kysymyksiimme. Tässä on myös syy siihen, miksi tuomme asiat kiitoksen kanssa hänelle tiettäväksi. Me kiitämme jo etukäteen Jumalan tuomasta avusta. Tästä seuraa jakeen 7 lupaus, Jumalan rauha pysyy sydämessämme ja ajatuksemme Jeesuksessa Kristuksessa. Saamme jatkaa matkaamme levosta käsin luottaen Häneen kaikissa elämämme tilanteissa, niin hyvinä kuin huonoina päivinä. Tapahtuu ikään kuin vaihtokauppa. Me luovutamme murheemme Jeesukselle ja Hän antaa rauhansa meidän sydämeemme ja ajatuksiimme.Tämä ei tietenkään poista meidän vastuutamme tehdä kaikissa tilanteissa parhaamme asioiden suhteen. Jumala antaa viisautta tilanteisiin ja johdattaa meitä toimimaan oikein.

Työ Ambossa jatkuu vilkkaana, mutta veljemme Eyu kohtaa myös monenlaisia vastoinkäymisiä lähes joka päivä. Eräs niistä on autokolari johon hän joutui ilman omaa syytään. Iso kuorma-auto ajoi hänen autonsa kylkeen, tehden pahaa jälkeä autolle. Kiitos Jumalalle Eyu itse varjeltui ilman naarmuakaan. Mutta kolari tuotti lisää työtä muutenkin hänen työntäyteisiin päiviin. Ja kun tiedämme, että Etiopiassa asiat eivät suju ollenkaan niin jouhevasti kuin meillä täällä kotisuomessa.
Valokuvissa on kuva miehestä, joka tulee vapaaehtoisesti Bethel-kodille joka perjantai pesemään käsin asukkaiden pyykkejä. Hän koki sydämessään tämän tehtävän olevan se, missä hän haluaa palvella lähimmäisiään. Jokainen voi tehdä jotakin. Eyu antoi hänelle pienen rahakorvauksen Pääsiäisenä, jota Etiopiassa vietettiin viikonlopulla. Neljännessä kuvassa Eyu "parturi" leikkaa erään pojan hiuksia. Joskus lapset pääsevät uimaan ulkona olevassa uima-altaassa. Se on yksi niitä kokemuksia, joita heille on mahdollista järjestää.

Lämmin kiitos rukouksistasi ja lahjastasi. Näillä me mahdollistamme Taivaan Isän antaman työn etenemisen lasten hyväksi.Ambon kaupunki tarvitsee työpaikkoja ihmisille, joten rukoillaan myös isoja investointeja kaupunkiin.Etiopiaan on tulossa vaalit 5.6.2021. Niiden aikaan on usein enemmän heimojen välisiä yhteydenottoja. Joten liitetään myös tämä rukouksiimme.

Käytäthän lahjoituksissa viitettä 1009. Näin säästämme pankin kuluissa. Ilman viitettä tulevat maksusuoritukset maksavat 0,56 snt/ kpl.Viitteellä tulevat 0,13 snt/kpl.
Runsasta Taivaan Isän siunausta ja varjellusta teille kaikille!


Riitta Voutilainen