Herra siunaa uskollista kylväjää

04.05.2022

Jumalan rauhaa ystävät!

On toukokuu ja viljelijän on aika kylvää siemenet peltoon ja istuttaa kasvit maahan, jotta voi syksyllä korjata moninkertaisen sadon. Katson ulos ikkunasta, sataa lunta ja on kova tuuli. Ilma on hyvin kylmä vuoden aikaan nähden. Ajatteleeko viljelijä, ettei nyt ole hyvä aika kylvää, ehkä ei tänä vuonna ollenkaan, kun ei tiedä millainen sää tulee tänä kesänä. En usko hänen näin ajattelevan, vaan hän odottaa innolla pääsevänsä työhön käsiksi. Todellinen kylväjä ei katso olosuhteisiin, vaan tulevaisuuteen. Hän kylvää uskollisesti joka vuosi, ja aina hän saa enemmän satoa kuin on kylvänyt. Se on kylvämisen ja niittämisen laki Gal.6:9. 

Erityisesti vaikeina aikoina meidän ei tule luovuttaa vaan rukoilla Jumalan johdatusta ja luottaa sanan lupauksiin ja jatkaa työn tekemistä.Jer.29:11 Jumala itse sanoo: Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Tämä Israelille annettu lupaus on myös meille, koska Jumalan lupaukset ovat samat kaikille hänen luoduilleen maan päällä.

Etiopiassa maan sisäinen tilanne ei ole helppo. Monenlaiset kriisit ja ongelmat lisääntyvät, joka vaikuttaa siihen, että kaikkien hyödykkeiden hinnat nousevat jatkuvasti. Viimeksi keskustellessani Eyun kanssa, hän kertoi, että suuri nälänhätä on tulossa Etiopiaan. Jo nyt on paljon ihmisiä, joilla on ruokaa vain yhteen ateriaan päivässä. Sen tähden Ambon kaupungin lahjoittama maa-alue on suuri kiitosaihe. Eyu kertoi, että he viljelevät jokaisen ylimääräisen senttimetrin, koska tilanne on huonontumassa. Kaalin, valkosipulin, porkkanan, perunan, papujen ja sipulin lisäksi he kokeilevat uusia kasveja, kuten sokerijuurikasta ja maissia. Eyu pyysi välittämään jälleen kerran suuret kiitokset teille kaikille uskollisuudesta tässä työssä. 


Tämän auttamistyön kohde on orpolapset, mutta sen lisäksi olemme myös mahdollistaneet monien työttömien ihmisten säännöllisen tulon kuukausittain heidän työskennellessään kodilla ja pellolla. Heidän palkka on noin 30-50 € / kk. Työntekijöitä on noin 10 henkilöä. Tässäkin kylvämisessä pätee sama sääntö; lähetämme apua orpolapsille, mutta paikan päällä se siunaa monia tarvitsevia ihmisiä.

Noin viikko sitten he viettivät pääsiäistä. Lähetimme heille ylimääräisen lahjan ( 360 €, viime vuonna tällä summalla sai kaksi mullikkaa ), jotta voivat ostaa kokonaisen mullikan ja ruokkia myös lähistöllä olevia köyhiä ihmisiä. Pääsiäinen on Etiopiassa vuoden suurin juhla ja liha-aterian saaminen silloin on suuri asia heille. Kuvissa lapset itse osallistuvat lihan käsittelyyn. Heille se on ihan normaalia toisin kuin meidän lapsille. Huhtikuun lopulla saimme vierailla Mikkelin Vapaaseurakunnassa. Lämmin kiitos vielä kerran kaikille siellä mukana olleille lämpimästä vastaanotosta ja mielenkiinnosta työtä kohtaan monien lahjojen kera.

Nyt kun koronavirus alkaa hellittää ja voimme kokoontua vapaammin niin haluaisin kysyä sinulta, olisiko mahdollista vierailla sinun paikkakunnallasi kertomassa tästä työstä? Se voi olla esim. kotikokous tai millainen vaan, jonka haluaisit järjestää. Ota yhteyttä minuun, niin suunnitellaan yhdessä lisää. On siunaus jakaa siitä mitä Jumala on antanut meille.

Liitteenä on Kati-Kaisa Purhosen kirjoittama runo, jonka hän lähetti meille virvoitukseksi. Hänen kanssaan kävimme ensimmäisen kerran Ambossa tammikuussa 2019 ja Jumalan hyvän suunnitelman mukaan tapasimme Eyu Kebeden ja yhteistyömme alkoi. Taivaan Isä tiesi tulevaisuuden ja valmisti avun suomalaisten ystävien kautta Ambon katulapsille.

Runsasta siunausta kaikille! Kyllä kesä tulee ajallaan.
Riitta

PÄÄSYLIPPU

Enkeli lentää liihottaa ja lahjakirjaa kantaa.

Hän tarkkaan tutkii ja katsastaa kenelle hän sen antaa.

On paljon väkeä matkallaan, ei päätös ole enkelille helppo.

On vanhoja, nuoria ja lapsia, eikä kukaan huomaa enkeliä.

Tämän vaikean tehtävän Herralta sain, enkeli huokaa matkallaan.

Minä kaikille tahtoisin tälläisen antaa ja paljon isomman kuorman kantaa.

Vaan kaikki ovat kiireisiä touhuissaan, eikä kukaan enkeliin vilkaisekaan.

Yksi pieni tyttö sitten enkelin näkee ja enkeli tarttuu hänen käteen.

Hän tytölle kirjan ojentaa ja tyttö niiata niksauttaa.

Mikä onkaan tämä kirja kädessäin, tyttö kyselee enkeliltä näin?

Se on pääsylippu taivaaseen, jos olet rakastunut Jeesukseen.

Jeesus maksoi liput jo ristillään. Enkeli selittää mietteissään.

Tyttö kuunteli enkeliä mielikseen, minä tahdon rakastua Jeesukseen.

Enkeli riemusta huudahtaa ja onnellisena käsiään taputtaa.

Ei mennyt hukkaan matka tää. Jeesus ei mua taivaassa surullisena nää.

Sain tielle taas yhden taluttaa. Niin kaunis ja ihana on taivaan maa.

Kati-Kaisa Purhonen