Maa-alueella tapahtuu -Orpokodin katto nousee jo

02.02.2023

Jumalan rauhaa ystävät ja hyvää helmikuuta!

Rauhan toivotus on aina paikallaan, koska tämä maailma kaipaa rauhaa, niin yksilöihmiset kuin kansakunnatkin. Ikävä kyllä kehitys näyttää kuitenkin olevan juuri päinvastainen. Niin paljon turhaa kärsimystä on joka puolella maapalloa. Mietin usein mielessäni ja niin varmaan tekin, että miksi ihmiset eivät osaa/halua elää rauhassa?? Joh.14:27 Jeesus sanoo; "Rauhan minä jätän teille; minun rauhani, sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen, älköönkä peljätkö." Jeesus antaa oman rauhansa sydämeemme Pyhän Hengen kautta ja se on todellista rauhaa joka kestää kaikissa tilanteissa.


Ambossa työ jatkuu. Orpokodin katon rakentaminen alkoi tällä viikolla. Maa-aluetta on muokattu tasaisemmaksi, raivattu puiden kantoja alueelta, jossa sitä ei vielä oltu tehty. Koululaisilla oli koejakso koulussa ja sen jälkeen on kahden viikon loma. Joten isommilla pojilla on aikaa työskennellä maa-alueella. Tytöt ja nuoremmat pojat auttavat vauvojen hoidossa Bethel kodilla. Banaanit tekevät ensimmäiset hedelmät. Kolme vasikkaa ovat kasvaneet kovasti ja pian syntyy jo neljäs vasikka. Lehmät ja vasikat tarvitsevat paljon heinää, jota on saatu ostetuksi ja tuoduksi maa-alueelle kauempaa. Joen varrelle on myös istutettu elefanttiruohoa lehmille syötäväksi.

Viimeinen kuva on seurakunnasta, jota Eyu on ystäväpastoreidensa kanssa valmistellut Addis Abebaan. Kuten muistamme hänellä oli seurakunta Ambossa silloin kun me tapasimme ensimmäisen kerran vuoden 2019 alussa. Evankeliumin kertominen ja Jumalan sanan opettaminen ovat olleet hänen sydämellään jatkuvasti, mutta kun koronavuodet alkoivat, hän joutui lopettamaan seurakunnan toiminnan. Sen jälkeen hän on keskittynyt ahkerana ja sitoutuneena orpolasten auttamiseen. Ilman hänen määrätietoista ponnisteluaan ja organisointiaan tämä työ ei olisi edennyt näin hyvin. Sen tähden olemme todella kiitollisia Taivaan Isälle, joka johdatti meille yhteistyökumppaniksi luotettavan ja ahkeran Eyu Kebeden.

Kodin rakennusbudjetista sekä muutosta aiheutuvista kustannuksista puuttuu vielä noin 4000 €.
Lämmin kiitos rukouksista ja lahjoituksista tähän mennessä. Yhdessä saamme aikaan paljon.

Su 19.2.2023 klo 11.00 kerron työstä Varkauden Helluntaiseurakunnan kokouksessa. Tervetuloa!

Siunaten teitä kaikkia!
Riitta