Ajankohtaista Bethel-kodilla ja Eyun kirje

02.08.2021

Jumalan rauhaa ystävä ja hyvää elokuuta. Kauan kaivatut sateet tulivat vihdoin. Luontokin kiittää. Etiopiassa on satanut lähes joka päivä, mutta se on siellä ihan normaalia tähän vuoden aikaan. Valitettavasti emme päässeet lähtemään suunnitelmien mukaan 5.7 Etiopiaan. Viisumikäytännöt muuttuivat juuri tuona päivänä, jonka vuoksi emme mitenkään ehtineet saada passiin laitettavia viisumitarroja. Etiopian Suurlähetystö sijaitsee Ruotsissa, joten asia ei hoidu kovin nopeasti. Kuitenkin toiveeni ja rukoukseni on edelleen päästä matkalle ja lentoliput ovat vielä voimassa ainakin elokuun loppuun. Matkan peruuntuminen oli tietenkin suuri pettymys lapsille ja myös Eyulle. He kaikki olivat valmistelleet monenlaista tapahtumaa ja vastaanottoa meille. Eyu painatti t-paitoja meidän saapumistamme varten, joissa luki teksti "me Ambon lapset rakastamme Suomea ja suomalaisia" ja lapset olivat kutoneet myös Suomen lipun.


Pojat ovat muuttuneet todella paljon aikana, jonka he ovat viettäneet Bethel-kodilla. He ovat iloisia, sosiaalisia, tottelevaisia, oppivat normaalin elämän perusasioita, käyvät koulua ja ovat ahkeria työssä maa-alueella. Bethel Apu ry:n Facebook sivuilla on videoita mm. maan raivauksesta, jota pojat ovat Eyun johdolla tehneet. He ovat työskennelleet maa-alueella todella ahkerasti istuttaen erilaisia hedelmäpuita ja pensaita. Kuvassa on banaanikasvin alkuja, joita he istuttivat 310 kpl. 


Kuvassa on myös 2 kk ikäiset kaksostytöt, jotka äiti halusi antaa pois, vaikka Eyu oli luvannut apua ja tukea hänelle lasten kasvatuksessa.

Seuraavana Eyun terveiset teille kaikille.

Kiitos Suomi!

Nämä lapset kulkevat nyt suoraa tietä. He olivat ennen varkaita, pilven polttajia, homoseksuaaleja jne. mutta ovat nyt vapautuneet kaikesta niistä tavoista ja työskentelevät ahkerasti. Kiitos Riitta Voutilaisen ja hänen ryhmän ja kaikkien kumppaniemme. Tämä on kaikki tapahtunut teidän kaikkien ansiosta.

Kaikki täällä olevat lapset kiittävät teitä ja ovat yhä kanssamme. Te annoitte heille paremman tulevaisuuden.

Hiljattain pelastimme kaksi kuukautta vanhat kaksostytöt.

Varmuudella vain Jumala ja te olette kanssamme.

Voitte ehkä ajatella että lähettämänne rahasumma on pieni, mutta raha on toiminnassa ja vaikuttaa täällä monien elämään. Minä hoidan rehellisesti lahjoituksianne. Pyydän teitä rukoilemaan puolestani (Eyu) sekä kaikkien niiden, jotka työskentelevät täällä Etiopiassa asian puolesta kanssani. Minä rukoilen teidän puolestanne täällä. Ilman rukouksianne ja apuanne en voisi selvitä monista koettelemuksista ja vaikeuksista, joita kohtaamme.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä pyydän tämän Ambo-työn yhteistä perhettämme siellä ja täällä valmistautumaan centerimme rakentamistyöhön. Se tulee vaatimaan paljon rukousta ja varoja. Raivaamme parhaillaan tonttia ja istutamme hedelmiä myytäväksi. Valmistamme tontista osan sopivaksi myös mehiläistarhaukselle hunajan myyntiä varten, sekä siipikarjan hoidon ja maidontuotannon aloittamiseksi karjan kanssa. Joten liittäkäämme kätemme yhteen matkamme viimeistä lukua varten.

Jos Luoja suo on tämä matkamme pian lopuillaan siinä mielessä että saamme aikaiseksi itseään ylläpitävän centerin, jonka avulla voimme tavoittaa yhä enemmän orpoja ja lapsia.

Teidän,

Eyu Kebede Etiopian Ambosta

Eikö tämä kaikki ole Herran suurta ihmettä, jossa saamme olla mukana. Vain kaksi ja puoli vuotta olemme tehneet tätä työtä ja se on edennyt jo näin pitkälle ja on pelastanut kymmeniä kadulla asuneita lapsia ja lisäksi sadat ihmiset ovat saaneet kertaluontoisia apuja.
Tästä kaikesta lämmin kiitos teille, jotka olette sitoutuneet rukoilemaan ja lahjoittamaan kuukausi kuukauden jälkeen tähän työhön.1 Kor.15:58 Sen tähden, rakkaat veljeni ja sisareni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäkää, ettei Herra anna teidän työnne mennä hukkaan. Alkakaamme rukoilla rahavaroja oman orpokodin rakentamista varten. Se on kaikella tavalla suuri projekti, myös taloudellisesti. Rakentaminen Etiopiassa ei ole halpaa vaikka niin saattaisimme ajatella, kun on kyse Afrikan maasta.Mutta meillä on suuri Jumala, jolta saamme uskossa pyytää suuria asioita, Hänen tahtonsa mukaisia asioita. Hän on uskollinen eikä jätä kesken alkamaansa työtä.

Siunatkoon Taivaan Isä sinun päiväsi Hänen yhteydessään Ps. 91 sanoin.