Tammikuun kuulumiset

09.01.2021

Jumalan rauhaa ystävät ja turvallista ja siunattua vuotta 2021!

Näin vuoden vaihtuessa tulee mietittyä mennyttä vuotta ja samalla mielessä siintää jo tulevan vuoden haasteet ja tehtävät.Palaan nyt kuitenkin ajassa kahden vuoden taakse. Olimme silloin juuri tähän aikaan ystäväni Kati-Kaisa Purhosen kanssa ensimmäistä kertaa Ambon kaupungissa. Taivaan Isä oli valmistellut meidän matkaamme edellisinä kuukausina ja antanut minulle vahvan uskon sydämeeni orpojen auttamisesta juuri tässä kaupungissa, vaikka en tuntenut sieltä ketään henkilöä. Mutta kaikkitietävän Jumalan sydämessä tehtävä oli jo suunniteltu. Tarvittiin vain ja tarvitaan yhä meitä tavallisia ihmisiä olemaan Hänen rakkautensa ja huolenpitonsa kanavina lähimmäisillemme. Meille Hän on uskonut tehtäviä, joilla voimme lievittää lähimmäistemme kärsimyksiä. 

Snl. 19:17 "Joka vaivaista armahtaa, lainaa Herralle ja Hän maksaa jälleen hänen hyvät tekonsa."

Lämmin kiitos teille kaikille taas tästä vuodesta. Olette olleet uskollisesti mukana. Myös Eyu lähettää suuret kiitokset sanoen, "ilman teitä suomalaiset ystävät, emme me voisi mitään tehdä". Tämä työ alkoi tyhjästä kaksi vuotta sitten. Silloin aloitimme 5 lapsen avustamisen. Pian lapsia kertyi lisää ja vuosi sitten heitä oli jo noin 40. Lokakuussa avatussa Bethel-kodissa asuu tällä hetkellä 20 kadulla asunutta orpopoikaa, 3 kadulla asunutta vanhusta, pieni äitinsä hylkäämä sairas lapsi.Sekä yksi yksinhuoltaja äiti kolmen pienen lapsen kanssa. Kuvia liitteenä.Näiden lisäksi on rekisteröity noin 300 kriittisen avun tarpeessa olevaa ihmistä, joista lapsia on 155 ja aikuisia 45.Torstaisin kodilla on yleinen ruokailu ensisijaisesti näille lapsille ja käytettyjen vaatteiden jakelua.Työntekijöitä on palkattu 7 henkilöä plus Eyu. Autamme edelleen myös joitakin niitä perheitä, jotka tulivat avun piiriin ennen Bethel-kotia. Muutamien elämän tilanne on parantunut niin, että he pärjäävät omillaan. Kuten näet, Jumala on siunannut työtä valtavasti, ja se on edennyt nopeasti moneen suuntaan. Jumala yksin tietää kokonaiskuvan ja miten se on vaikuttanut sekä ajallisesti että Taivasten Valtakuntaan niin autettavien kuin auttajien elämässä. Pojat tarvitsevat erilaisia aktiviteetteja ja paljon opetusta ihan käytännön perusasioissa. He tarvitsevat "rakkautta ja rajoja." Kuvassa pojat valmistavat koreja myyntiin.Kasvit ovat tomaatin taimia joita Eyu istutti talon ympärillä olevaan ulokkeeseen. Suunnitelmissa on saada maa-alue, jossa voisi kasvattaa monenlaista syötäväksi kelpaavaa jopa myyntiin asti. Omavaraisuus on aina hyvä asia.

Näistä kahdesta vuodesta on oma sydämeni tavattoman kiitollinen Taivaan Isälle. Kiitollinen myös teistä kaikista. Olemme yhdessä voineet tehdä jotakin suurenmoista kaukana Etiopian Ambon kaupungissa. Eyu on kertonut, että sana suomalaisista hyväntekijöistä on kiirinyt kauas ja monet odottavat meidän tuloa sinne. Rukouksissamme onkin jo seuraava matka, jospa jo tänä keväänä.

Nah.1:7 Hyvä on Herra, turva ahdistuksen päivänä, ja Hän tuntee ne, jotka Häneen luottavat!Jumalaan luottaen käydään rohkeasti tähän alkavaan vuoteen. Tehdään tästä vuodesta vielä hedelmällisempi kuin edellisestä.


Siunaavin terveisin!
Riitta