Taivaan Isän sylissä

02.06.2022

Jumalan rauhaa ystävät kesän kynnyksellä.

Tällä kertaa minulla on sekä surullisia että iloisia uutisia Bethel kodilta. Pieni Cenna poika on päässyt Taivaan kotiin pari viikkoa sitten. Eyu soitti videopuhelun Cennan pienen arkun ääreltä. Meillä ei ollut sanoja, vai kyyneleet silmissä. Koimme siinä hetkessä Pyhän Hengen läsnäolon hyvin voimakkaasti. Jumala antoi tämän vakavasti sairaan pienen pojan Bethel kodille hoidettavaksi aivan alkuajoista lähtien. Äiti oli hylännyt hänet heti syntymän jälkeen. Se on ymmärrettävää, koska Cennan hoito ei ollut helppoa, joten emme tuomitse hänen äitiään. Lastenhoitaja hoiti Cennaa, mutta myös Eyu hoiti iltaisin, pesi pään haavoja, syötti ja vaihtoi vaippoja. Siinä kysyttiin kärsivällisyyttä ja uskollisuutta, josta viime kirjeessä kirjotin. Kodin isommat lapset rakastivat Cennaa ja auttoivat myös hoidossa. Minäkin sain silitellä hänen poskeaan ja istua hänen vuoteensa vierellä viime syksyn matkalla. Hän oli kykenemätön liikuttamaan edes käsiään. Mutta juuri tällainen avuttomuus tekee lapsesta niin rakastettavan ja antaa meille perspektiiviä siihen, mikä elämässä on tärkeää. Tärkeää on ihminen. Matt.22:39 Jeesus sanoo, "rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, tee hänelle niin kuin haluaisit tehtävän itsellesi." Tämän sanan mukaan pieni Cenna poika oli meidän lähimmäinen, häntä rakastettiin ja hänestä pidettiin hyvää huolta loppuun asti. Nyt hänellä on hyvä olla Taivaan Isän luona. Tulemme aina muistamaan Cennan sydämissämme. Hänelle järjestettiin hautajaiset, joihin tuli paljon lähinaapureita häntä muistelemaan. Tällainen on tapana Etiopialaisessa kulttuurissa.


Iloisemmissa merkeissä vietettiin kaksosten Ambon ja Salamin 1-vuotis synttäreitä. He ovat olleet kodilla 

9 kk. On hienoa nähdä heidän kasvavan ja kehittyvän rakastavien ihmisten ympäröimänä. Kaiken epävakauden keskellä, missä Ambon kaupunki ja koko Etiopia on tällä hetkellä johtuen heimojen välisistä yhteenotoista, on hienoa, että näin keskitytään näihin pieniin tyttösiin heidän juhlapäivänä. Tällainen hetki on näille ihmisille suuri juhlahetki arjen keskellä. Isommat kadulla asuneet lapset eivät tiedä omia syntymäpäiviään, joten nyt oli synttärikakkua tarjolla heillekin, jonka Ambon kaupungin johtajat olivat sponsoroineet ja pari heistä oli mukana juhlassa.

Kuvassa on jauhosäkkejä, joita Eyu ostaa isomman määrän jos saa kaupungilta lupapaperin alennusprosenttiin. Näin kaupunki yrittää auttaa tätä työtä edes vähän.Mutta kaiken kaikkiaan heidän apu on todella vähäistä. Köyhiä ihmisiä on niin paljon ja mitään toimeentulotukijärjestelmää ei ole olemassa kaupungin eikä valtion taholta.Ruuan ym. hinnat jatkaa vaan kohoamistaan. Maitolitra maksaa 62 birr eli 1,11 €. Lähes tuplahinta verrattuna Suomen halvimpaan maitolitra hintaan. 5 litraa ruokaöljyä maksoi 2 vuotta sitten 1,25 €, nyt se maksaa 17 €. Jos jollakin on työpaikka, hän voi ansaita noin 30 - 50 € kuukaudessa.

Kiitos rukouksista työn puolesta ja taloudellisesta tuesta. Rukoillaan lisää lahjoittajia työlle. Rukoillaan myös vakautta ja rauhaa Etiopian yhteiskuntaan. Kiitetään Taivaan Isää uskollisuudesta ja hyvästä tahdosta kaikkia ihmisiä kohtaan.

Oikein hyvää kesää kaikille! Riitta


Lauantaina 2.7.2022 on Anna-Maija Ihalaisella kotiseurat. Puhujana Markku Veilo. Tilaisuudessa myös myytävänä tuotteita Ambo-työn hyväksi. Tilaisuudesta löytyy tarkemmat tiedot myöhemmin nettisivuilta, kun tilaisuuden alkamisajankohta varmistuu.