Taimet tekevät jo hedelmää

06.03.2021

Jumalan rauhaa ystävät!

Kevään merkit ovat jo nähtävissä ja koettavissa ilmanalassa. Auringonvalolla on ihmeellinen vaikutus, joka tuo toivoa kesän tulemisesta ja piristää muutenkin mieltämme pimeän ja kylmän talvikauden jälkeen. Mutta auringonvaloa suurempi valo on Jeesus. Hän on koko maailma valo. Jos tämän ajan keskellä, jossa nyt elämme, sydämemme täyttyy pelolla, murheella tai epätoivolla, niin kääntäkäämme katseemme rukouksessa Taivaallisen Isän puoleen. Hän ei meitä hylkää eikä jätä. Jos et vielä tunne Jeesusta henkilökohtaisesti niin pyydä Hänet tulemaan elämääsi, asumaan Pyhän Hengen kautta sinussa. Silloin uudestisynnyt Jumalan lapseksi ja Hän on sinun turvasi nyt ja iankaikkisesti. Joh.1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeen. Joh.3:16 Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. 


Bethel-kodilla Eyun istuttamat tomaatin taimet tekevät jo hedelmää ja kypsyvät syötäviksi. Kasvikset ovat tosi tervetulleita, koska ruoka on aika yksipuoleista. Ruokaa tehdään riisistä, makaronista, perunasta, sipulista, kaalista, öljystä ja teff-jauhosta. Teff-jauho on hyvin ravintorikasta. Siinä on hyvää proteiinia ja runsaasti kalsiumia, rautaa ja magnesiumia ja hiilihydraatti on hitaasti imeytyvää. Lihaa, kalaa ja maitotuotteita ihmiset eivät voi ostaa niiden korkean hinnan takia. Sen tähden lahjoittamamme jouluruokailu oli niin suosittu ja tärkeä lahja monilla.


Muutamat pojista käyvät koulua. Muille, joita ei ole voitu rekisteröidä kouluun kesken lukuvuoden on Eyu ideoinut erilaisia aktiviteetteja. Kuvassa mm jalkapallo team.
Etiopiassa nuorempi sukupolvi kunnioittaa vanhempia ihmisiä. Pojat tykkäävät tästä vanha rouva Dibanesta, syöttävät häntä ja tykkäävät viettää hänen kanssaan aikaa. Vanha nainen josta kerroin viimeksi hänen huonosta käyttäytymisestään, on parantanut tapansa ja viettää kodissa hiljaista elämää. Eyu käytti tätä pientä poikaa lääkärissä Addis Abebassa, mutta lääkärit totesivat leikkauksen olevan liian riskialtis hänelle. Joten poikaa hoidetaan kodilla parhaalla mahdollisella tavalla. Muistetaan rukouksin tätä pienokaista.


Kodissa asuvien lisäksi apumme tavoittaa kymmeniä ihmisiä. Heitä tulee moninaisine tarpeineen hakemaan apua. Eyu antaa mitä kodilla on ylimääräistä esim aikuisille lahjoitettuja vaatteita, saippuaa ym. käyttötavaraa. He tietävät, että nämäkin lahjat tulevat suomalaisten lahjoittajien avulla. He ovat hyvin kiitollisia ja siunaavat rukouksin meitä. Kaikki henkilöt jotka asuvat Bethel-kodissa tai hakevat muuten apua sieltä tulee rekisteröidä ennen avun saantia. Eyun tulee raportoida kaikesta tästä sitä tahoa mistä hän sai lisenssin Ambo Children & Elderly Charity org työhön.
Viime sunnuntaiaamuna sain videopuhelun, jossa lapset kyselivät innokkaana, "milloin sinä/te tulette"?Olivat niin iloisia ja onnellisen näköisiä, kuten kuvasta voi nähdä.Lupasin, että tulemme heti kun se on mahdollista. Tämä aihe on minulla jatkuvasti rukouksena. Eyu lähti sitten lasten kanssa seurakuntaan kuulemaan Jumalan sanaa, joka on todella tärkeää. Kahden käden evankeliumi, sekä fyysinen että hengellinen leipä on hyvä tapa tehdä auttamistyötä.


Tällaisia kuulumisia tällä kertaa.Lämmin kiitos lahjoituksista ja rukouksista!Aurinkoista kevättä ja runsasta Taivaan Isän siunausta teille kaikille!


Riitta

Kuvagalleria