Nyt apuasi tarvitaan!

30.05.2021

Jumalan rauhaa ystävät! Toivon, että voit hyvin! Olemme taas astuneet ihanaan, kauniiseen ja valoisaan vuoden aikaan. Iloitaan siitä ja ollaan kiitollisella mielellä Jumalan hyvyydestä tässäkin asiassa. Ambostakin kuuluu hyviä uutisia. Orpolapsityölle luvatun maa-alueen luovutus- ja vastaanotto prosessi on nyt saatu päätökseen. Maa-alue mahdollistaa monenlaista toimintaa. Ensin on kuitenkin edessä paljon työtä.

 Ensimmäiseksi alue tulee aidata metalliaidalla, raivata, siivota ja muokata ja työstää puutarhan hedelmäpuille, vihanneksille ym. kasveille. Alueella voi myös kasvattaa mehiläisiä, kanoja, lampaita ja jopa lehmiä. Näistä kaikista saa ruokaa omaan käyttöön ja ylimääräisen voi myydä ja käyttää tulot toiminnan pyörittämiseen. Myöhemmin suunnitelmissa on rakentaa myös orpokoti. Bethel-koti on jo niin täysi, että viimeksi kadulta pelastetut kolme poikaa ovat nukkuneet talon kuistilla, koska sisällä ei ole enää tilaa uusille tulijoille. Seuraavien viikkojen aikana tarvitaan maan kunnostamiseen ym. hankintoihin taloudellista panostusta ainakin 6000 - 7000 € ylimääräistä, normaalin kuukausilahjan  (1500 € ) lisäksi. 

Kiitos, että otatte tämän huomioon siunatessanne lahjoituksillanne tätä arvokasta Taivaan Isän antamaa tehtävää. Jumala on siunaava jokaista antajaa, koska Hän on hyvä Taivaallinen Isä.

Eyu kertoi, että koko Ambon kaupungin ilmapiiri on alkanut muuttua tämän auttamistyön kautta. Apua ovat saaneet sadat ihmiset, ei vain ne jotka asuvat Bethel-kodilla. Köyhät ja monella tapaa kärsineet ihmiset alkavat nähdä toivoa elämässään. Ja monet ovat päässeet uudella tavalla elämään kiinni, kun ovat päässeet vaikean hetken yli, esim. kun heidän vuokra on maksettu tai ostettu heille ruokaa ja lääkkeitä. Tai autettu aloittamaan pienimuotoinen työ antamalla alkupääoma siihen.
Rohkenen kirjoittaa teille uninäyn, jonka näin äitienpäivän vastaisena yönä. Meitä oli pieni joukko seisomassa Jumalan valtaistuimen edessä. Jokainen meistä oli pukeutuneena pitkään valkoiseen vaatteeseen. Katsoimme odottavasti Jeesukseen. Hänestä huokui valtava rakkaus meitä kohtaan ja Hän oli äärettömän onnellinen nähdessään meidät Hänen luonaan perillä. Tunnetta ei voi sanoin kuvata, koska Jumalan pyhyys ja rakkaus on niin valtavaa luotujaan kohtaan. Sitten Hän ikään kuin sanoi meille jokaiselle henkilökohtaisesti " Hyvä on, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene Herrasi iloon." Tämä jae löytyy Matt.25:23. Ja seuraavissa jakeissa kerrotaan siitä, olemmeko käyttäneet Jumalalta saamamme talentit lähimmäistemme hyväksi. Eräänä päivänä me seisomme Hänen edessään kuulemassa hänen vastauksensa siihen. Jumala tietää kaiken elämästämme, ei häneltä mikään ole salassa. Rohkaiskoon tämä jatkamaan meitä työssä, joka kantaa hyvää hedelmää aina iankaikkisuuteen asti.

Olen lähdössä heinäkuussa Amboon, jos Herra suo. Olen jo varannut lentoliput ajalle 5.7.2021 - 21.7.2021.Monia asioita on vielä selvitettävänä, esim. koronatestit, rajoitukset, rokotukset, matkakumppanit ym. Joten pyydän rukouksianne tämän asian suhteen. Kuitenkin koen, että nyt olisi erittäin tärkeää mennä paikan päälle, koska työssä on jälleen alkamassa uusi vaihe.Muistetaan rukouksin myös veljeämme Eyuta, joka itseään säästämättä ahkeroi monella tapaa vieden työtä eteen päin. Etsien aina edullisimmat vaihtoehdot tavaroiden ostamiseen ja projektien toteuttamiseen, tarttuen itse ensimmäisenä mihin tahansa työhön.
Kiitos ja olkaa kaikki siunattuja Jeesuksen nimessä!


Riitta