Myös Ambossa kamppaillaan vaikeuksien keskellä

06.03.2022

Jumalan rauhaa ystävät!

Joh.14:27 Jeesus sanoo "Rauhan minä jätän teille: minun rauhani, sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö."

Maailmassa ei koskaan ole sellaista rauhaa, ei varsinkaan nyt jossa voisimme tuntea olevamme turvassa. Vain turvautumalla Jumalan lupauksiin sanassaan voimme säilyttää hänen antamansa rauhan, joka tulee Pyhän Hengen kautta sydämiimme. Ukrainan kansa on voimakkaasti meidän rukouksissamme tällä hetkellä. Ja on aivan ihmeellistä nähdä miten monien maiden johtajat ja yksilöihmiset ovat käyneet auttamaan tavalla tai toisella tuota hyökkäyksen kohteeksi joutunutta kansaa. Maailma on ikään kuin herännyt unesta, nähnyt lähimmäisen hädän ja ojentaa auttavan käden. Tämä on sitä käytännön kristillisyyttä parhaimmillaan.
Tässä muutamia uutisia Ambosta, hyviä ja huonoja.

Ei vain Etiopian paheneva sota, vaan myös Venäjän hyökkäys Ukrainaan on nostanut entisestään ruuan ja muiden hyödykkeiden hintoja Etiopiassa. Maanviljelijät eivät voi tuoda tuotteitaan myyntiin Ambon kaupunkiin tiesulkujen ja konfliktien vuoksi. Kaupoissa ei ole myytävää, ja jos jotakin on, hinnat nousee päivittäin. On suuri siunaus, että meidän työkohteella on se maa-alue, josta saavat vihanneksia, juureksia, papuja ja kananmunia syötäväksi, muttei niitä ole riittävästi koko kuukaudeksi.Lisäksi tarvitaan ostaa öljyä, riisiä, teff-jauhoja, sokeria, teetä, makaronia ym. Samoin mm vuokra, sähkö, vesi ja palkkakulut ovat joka kuukauden juoksevat kulut.

Kuvassa oleva Cenna poika oli kaksi viikkoa sairaalassa. Hänen tilaansa ei voitu siellä kuitenkaan kohentaa, joten hänet lähetettiin takaisin Bethel kotiin. Eyu sanoi, että "me pidämme hänestä huolen niin kauan kuin hän elää. Ilman heidän huolenpitoaan poika voisi virua kadulla ja kuolla sinne kenenkään välittämättä."
Eyu joutui kolariin ilman omaa syytään. Tämä oli jo toinen kerta vuoden sisällä. Onneksi Eyu ei loukkaantunut kummassakaan kolarissa ja auto saatiin tällä kertaa nopeasti korjattua ja hän pääsi jatkamaan työtä. Liikenne Etiopiassa on aika kaoottista, joten rukoukset Eyun varjelemiseksi liikenteessä ovat jokapäiväinen asia.

Hyvät uutiset koskevat meidän rakkaita entisiä katulapsia ja nyt niin suuren muutoksen kokeneita. Kolme pojista olivat luokkansa parhaita väliarvostelussa. Monet muutkin sijoittuivat kärkipäähän. Luokassa on noin 75 oppilasta, joten tämä on melkoinen saavutus lapsilta. Eyulla on oikeanlaista kunnianhimoa koko tätä työtä kohtaan. Hän rohkaisee ja kehottaa lapsia olemaan luokkansa parhaita, tekemään työtä ahkerasti. Olemaan esikuvina Ambon kaupungissa. Tällainen rohkaisee muitakin yrittämään parhaansa vaikeuksienkin keskellä. Ja sellainen työ palkitaan ajan mittaan. Kuten sana kehottaa olemaan ahkera myös Herran antamissa tehtävissä. 1. Kor.15:58 Sen tähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa.

Pojille on annettu viljelypalstoja, joita he itse hoitavat ja näin näkevät työnsä hedelmän. Kuvassa olevan pojan nimi on Bekuma. Hänellä on HIV. Hän on yksi niistä parhaiten menestyneistä lapsista. 

Lämmin kiitos lahjastasi ja rukouksistasi. Jatketaan tätä hyvin eteen päin mennyttä työtä edelleen.Hyvää ja siunattua kevättä!

Riitta