Kirje Eyu Kebedeltä

31.03.2021

Jumalan rauhaa ystävät!

Tällä kertaa saamme lukea tuoreet terveiset Eyu Kebeden lähettämästä viestistä, jonka Markus Nurmesniemi käänsi suomen kielelle. Saakoon hänen kirjeensä vaikuttaa meidän sydämessämme Jumalan rakkautta näitä köyhiä ja monella tapaa kärsiviä lähimmäisiämme kohtaan. Ja muuttukoon rakkaus teoiksi, jotta voisimme auttaa heitä edelleen mahdollisuuksiemme mukaan.
Siunattua Pääsiäistä ja hyvää kevättä kaikille!
Riitta

Tervehdys rakkaille Bethel Apu -kumppaneillemme täältä Etiopian Ambosta, Bethel- kodin katulapsilta ja avuttomilta vanhuksilta jotka asuivat ennen kadulla. Jumala teki teistä toivon lähteen sadoille toivottomille Ambon lapsille.

Miten teillä menee? Vaikka meillä ei ole antaa teille palkkiota, muistamme teitä aina rukouksin.

Kuten tiedätte Etiopia on yksi köyhimmistä maista, ja se johtuu pääsiassa riitaisasta poliittisesta epävakaudesta. Viimeiset kaksi vuosikymmentä Ambon kaupunki kävi jatkuvaa kamppailua barbaarisen hallituksen kanssa, kunnes tohtori Abiy Ahmed tuli valtaan kolme vuotta sitten.

Ambo tunnetaan sen vapaustaistelustaan sekä ainutlaatuisesta mineraalivedestä. Mutta koska alue on menneinä vuosina ollut epävakaa, on Ambosta tullut maan köyhin kaupunki. Se on johtanut katulasten ja -vanhusten määrän hurjaan kasvuun.

Ennen kuin tapasin Bethel Avun Riitan vietin unettomia öitä nälkiintyneiden katulasten kanssa joilla ei ollut vaatteita eikä paikkaa mihin mennä. Muistan kuinka lukemattomia kertoja rukoilin Jumalaa auttamaan. Oli ihme kuinka tapasin Riitan. Se ei ollut sattumaa, vaan Jumala oli suunnitellut kaiken etukäteen. Kun kuulin mitä Riitalla oli sydämellään ja miten Jumala johdatti hänet tänne Ambon kaupunkiin, niin sydämeni riemuitsi! Sanat eivät riitä kuvailemaan sitä.

Kiitin Jumalaa koko sydämestäni Hänen hyvyydestään kärsiviä lapsia kohtaan.

Rakkaat suomalaiset tukijamme!

Esittelen seuraavassa toimintaamme ja kerron tarkemmin siitä miten meillä Bethel-kodissa menee, mitä me olemme suunnitelleet ja mitkä meidän kiireellisimmät tarpeemme ovat.

1.Tällä hetkellä Bethel-kodissa on 38 asukasta, joista 4 on avutonta vanhusta, joilla ei ole ketään ja jotka toimme kadulta turvaan. 34 on entisiä katulapsia, jotka elivät roskiksista löytyneillä tähteillä, yleensä ruoka oli pilaantunutta.

Näiden ihmisten lisäksi meillä on kaksi vanhempaa miestä sekä viisi katulasta jotka elävät kadulla, koska Bethel-koti on aivan täynnä, emme voi ottaa heitä sisään. Mutta he tulevat Bethel-kodille ja saavat päivittäin kolme ateriaa. Ruokimme päivittäin kaikkiaan 45 henkilöä.

Lisäksi me jaamme käytettyjä vaatteita ja kenkiä, joita olemme saaneet lahjoituksena, sekä muita tarvikkeita kuten koulumateriaaleja ja -uniformuja niille jotka elävät Bethel-kodin ulkopuolella. Kykenemme tällä hetkellä auttamaan noin 300:aa Bethel Avun ulkopuolella elävää henkilöä. Tämä on Jumalan ihme, jossa Hän siunaa muutaman kalan ja leivän kautta, niin kuin Raamattu kertoo, Luuk. 9:16

Bethel-kodin lapset tekevät myös jonkin verran käsitöitä ja osa lapsista opiskelee täällä yksityisopettajan johdolla, koska heitä ei ole voitu rekisteröida kouluun kesken lukuvuoden.

Kaikki tämä on täydessä toiminnassa, ja Bethel-kodin ihmisiä auttaa 10 kuukausipalkkaa saavaa työntekijää.

2.Tulevaisuuden suunnitelmamme:

Hallitus lupasi meille maapalstan nähtyään meidän toimintamme. He olivat vaikuttuneita siitä. Käynnistämme maapalstan yhteydessä uuden projektin, josta kerromme teille lisää kunhan olemme saaneet tuon maa-alueen.

3.Kiireelliset tarpeemme:

Rehellisesti sanoen, kuinka kattaa kaikki kulumme ja vuokramenomme? Ruoan hinta ja palkkakulut ovat nousseet. Herralle kiitos saamme lahjoituksia, mutta ne eivät kata kaikkea.

Haluaisimme ostaa tiilentekokoneen ja siihen tarvittavat muut varusteet, palkata muutaman tiilentekijän ja aloittaa tiilien valmistuksen. Siitä saisimme lisävaroja Bethel-kodin toimintaan. Tämä kaikki maksaa noin 4000 €, jotta voimme aloittaa tämän projektin.

Kodissa asuvat isommat lapset voisivat tulla myös mukaan tähän työhön muutamaksi tunniksi päivittäin.

Kysyn nyt sinulta: Voisitko auttaa meitä tämän koneen hankinnassa? Me olisimme siitä erittäin kiitollisia. Se auttaisi meidän toimintamme pyörittämistä Bethel-kodilla.

Kiitos sinulle, joka olet kanssamme tässä työssä rukouksin ja lahjoituksin. Ilman teitä lapsilla ei olisi mitään mahdollisuuksia selviytyä kadulla tai ainakin ne olisivat hyvin pienet ja vaaralliset. Jumala näkee sinun hyvät tekosi ja palkitsee sinut.

Jumala teitä kaikkia siunatkoon!

Siuattua ja ihanaa Pääsiäistä kaikille,

Eyu Kebede

Bethel-koti, Ambo, Etiopia