Katsaus menneeseen vuoteen 2021

01.01.2022

Jumalan rauhaa ystävät!
Vuosi vaihtuu ja on aika hieman katsoa kulunutta vuotta ja tulevaa vuotta 2022. Luin vuosi sitten kirjoittamani uutiskirjeen ja se päättyi seuraaviin sanoihin "Hyvä on Herra, turva ahdistuksen päivänä, ja Hän tuntee ne, jotka Häneen luottavat!" Nah.1:7. Jumalaan luottaen käydään rohkeasti tähän alkavaan vuoteen 2021. Tehdään tästä vuodesta vielä hedelmällisempi kuin edellisestä. Ja todellakin, Jumala on ollut uskollinen, johdattanut ja antanut siunauksensa tälle työlle kuluneen vuoden aikana. Kirjeestä löytyy myös tämä toive, "Suunnitelmissa on saada maa-alue, jossa voisi kasvattaa monenlaista syötävää ja jopa myyntiin asti." Tätä rukoilimme ja monien vaiheiden jälkeen maa-alue saatiin ja paljon suurempi alaisena, kuin alkuperäinen suunnitelma oli. Maa-alueella on ollut paljon monenlaista työtä, mutta nyt on kanala valmistunut ja siihen on ostettu 100 kanaa. Lapset saavat hyvän lisän ruokavalioon. Samoin pavut ovat tuottaneet proteiinipitoista syötävää muiden vihannesten lisäksi.

Kun nämä alkavat tuottamaan yli oman tarpeen myyntiin asti, saa Bethel koti rahoitusta omasta takaa Virkistysalue kahviloineen on valmistumassa. Myös sähkösopimus on tehty, pylväät pystytetty jne.

Tulevalle vuodelle on suunnitelmissa hunajan tuotanto mehiläistarhauksella, parin lehmän osto ja kalojen kasvatus kala-altaissa. Joki antaa siihen mahdollisuuden. Itseäni innoittaa ja rohkaisee valtavasti tämä työ sen tähden, että se menee koko ajan eteenpäin. Tämä ei tule olemaan ikuisuus projekti, mutta vielä on aika seistä Ambo Children & Elderly charity org rinnalla, jota Eyu rohkeasti ja antaumuksella vie eteenpäin monista haasteista ja vastoinkäymisistä huolimatta.Toivon kuitenkin, ettei kukaan teistä tunne pakkoa lahjoittaessaan tähän työhön, vaan rakkaudesta orpoja kohtaan annamme sen, mikä meille on mahdollista. Taivaan Isä siunaa sen minkä annamme iloiten, kuten sana sanoo 2 Kor.9:7 Antakoon kukin, niin kuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa. Lapset voivat hyvin, käyvät koulua ja oppivat tekemään elämässään oikeita valintoja väärien sijaan. Se ei ole käynyt helposti, mutta Eyulla on paljon kärsivällisyyttä ja rakkautta heitä kohtaan. Hän sanoi, että "kun hän näkee lapsissa pienenkin muutoksen oikeaan suuntaan, hän saa siitä voimaa jatkaa heidän opettamisessaan ja tietäen, että Suomessa on uskollisia ystäviä, jotka seisovat hänen ja työn rinnalla kuukaudesta toiseen." Yhdyn näihin Eyun sanoihin ja kiitän teitä sydämeni pohjasta. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista. Ehkä emme osaa edes ajatella miten suuressa olemme saaneet olla mukana. " Gal.6:9 sanotaan, "ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy." Tarvitsemme kestäväisyyttä, kuten esim. maanviljelijä kylväessään keväällä siemen peltoon. Syksyllä hän korjaa siitä sadon. Kylvämisen ja niittämisen laki toimii kaikilla elämämme alueilla. Tuottaessaan hedelmän, rakkaudella kylvetty anti lähimmäisen hyväksi antaa tarkoituksen ja ilon elämälle. Ambon kaupungin ympärillä olevissa kylissä on käyty taisteluita Oromon vapautusjoukkojen ja maan hallituksen armeijan joukkojen välillä. Näissä taisteluissa ihmisiä on kuollut ja haavoittunut kymmeniä. Pahinta sisällissotaa Etiopiassa ei ole vielä puhjennut ja jonkunlaisia rauhan neuvotteluja osapuolten välillä on käyty. Tilanne on vaikea, ruuan, palveluiden ja muiden hyödykkeiden hinnat nousevat jatkuvasti. Ihmiset, varsinkin köyhät kärsivät paljon. Tilanne ei myöskään näytä ratkeavan nopeasti, kertoi Eyu. Jatkamme rukousta tämän tilanteen puolesta ja varjelusta Bethel kodin asukkaille sekä maa-alueella tehtävän työn puolesta. Toivotan teille oikein hyvää Uutta Vuotta ja runsasta Jumalan siunausta vuodelle 2022!


Riitta