Bethel-kodin talvikuulumiset

01.07.2022

Jumalan rauhaa ystävät ja oikein hyvää heinäkuuta. Tulihan se lämmin sää vihdoin.
Etiopiassa on päinvastoin talvi, niin kuin he tätä vuodenaikaa nimittävät. Runsaat sateet alkoivat kesäkuun alussa. Lämpötila päivällä on noin 20 astetta ja yöllä noin 10 astetta. Siis ei mikään talvi meidän mittapuumme mukaan. Runsaat sateet aiheuttivat ikävän vahingon Ambon vesihuoltojärjestelmälle. Vesiputket Bethel Kodin lähialueella rikkoutuivat ja putkista tuli pelkkää kuravettä. Tämä tilanne kesti ainakin viikon, jonka aikana Eyu haki vettä kanistereilla 12 km päästä Gutera nimisestä paikasta. Miten onnekkaita me olemmekaan, kun meillä on puhdasta vettä yllin kyllin ja tuhannet järvet.


Kodille on tullut 3 pientä vauvaa kaksosten lisäksi. Kahden vauvan äidit asuvat myös kodilla, koska heillä ei ollut paikkaa mihin mennä synnytyksen jälkeen. Äidit antavat oman työpanoksensa vastineeksi asumisestaan kodilla.Kolmannen vauvan eräs äiti hylkäsi kaupan edessä toiselle äidille, sanoen palaavansa pian, muttei koskaan tullut takaisin. Elämä ei ole helppoa hintojen noustessa koko ajan, niin ettei ole varaa kasvattaa kaikkia lapsia. Tällaisia tilanteita varten Kaikkitietävän Jumalan suunnitelma oli kutsua teitä uskollisia suomalaisia auttamaan näitä lapsia. Maailmassa on yhä enemmän heitä jotka tarvitsevat apua. Mutta keskitytään me näihin Bethel-kodin lapsiin, niin taakka ei tule meille liian suureksi.


Eyu haluaisi seuraavaksi ostaa 1-2 lehmää maa-alueelle. Ne ovat todella kalliita, yhden lehmän hinta on 2400 €. Maidosta saisi kuitenkin hyvin tuloja, kun ylimääräisen maidon myy esim. hotellille tai ihmisille joilla on vara ostaa sitä. Rukoillaan, että Pyhä Henki vaikuttaisi lahjoituksia tähän hankintaan.
Kuvissa oleville pojille, Tamasgen ja Biniymin on annettu vastuuta seurakunnan kuorotoiminnassa. He johtavat myös rukoushetkiä kodilla. Vastuun antaminen sitä mukaan, kun he pystyvät sen ottamaan vastaan on hyvä asia lasten tulevaisuuden kannalta. Ja ovat hyvänä esimerkkinä toisille lapsille.

 Jaak.1:27 Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän kärsimyksissään ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta. Tämän sanan kehotuksen mukaan olen lähdössä syyskuussa taas Amboon. Lupasin lapsille tulla käymään uudelleen. Lentoliput ja viisumi on jo hankittu. Omilla kustannuksilla tietysti ja viisumi tuli tällä kertaa tunnin sisällä hakemuksen jättämisestä. Pyydän muistamaan tätä matkaa myös rukouksin. Etiopiassa on edelleen epävakaa poliittinen tilanne eri heimojen välillä. Usko Jumalaan vaikuttaa meissä hyviä tekoja lähimmäistemme hyväksi. Joskus se on työtä ja vaivaa, liikkeelle lähtemistä omalta mukavuusalueeltamme. Jeesus ei kuollut ristillä, jotta elämämme olisi mukavaa ja onnellista. Hän kuoli, jotta saisimme iankaikkisen elämän hänen yhteydessään ja tekisimme hänen tahtonsa täällä maan päällä.

Siunattua kesää kaikille!


Riitta