Eyun terveiset orpokodilta - "se on suuri ihme ja saa paljon aikaan""

04.02.2022

Hyvät ystävämme siellä Suomessa!

Olen tänään pysähtynyt hetkeksi katsomaan kuinka pitkälle olemme päässeet Ambo, Etiopia-projektin kanssa.

Ambo Children Bethel Apu -keskus on tehnyt paljon työtä yhteisön tukemiseksi. Emme auta vain orpo- ja katulapsia, vaan jonkun verran myös yksinhuoltajaperheitä sekä muita lapsia, joilla on vähän tai ei ollenkaan syötävää.

Ette ehkä tiedä kaikkea sitä, mitä lahjoittamanne rahat saavat aikaan täällä. Se on suuri ihme ja saa paljon aikaan.

Koordinoimalla ja sitoutuneella työlläni yritän moninkertaistaa lähettämäsi varat luomalla uusia tuloihin keskittyviä pieniä projekteja maa-alueella, jonka hallitus lahjoitti meille.

Vihannekset ja kanat tuottavat jo ruokaa lapsille. Kanat tekevät yli 50 munaa päivässä. Voimme myydä niistä jo osan hintaan 6 birr/kpl (11 snt/kpl) .

Tällä hetkellä rakennamme virkistyskeskusta kahviloineen, joka on jo melkein valmis ja alkaa tuottamaan vähän tuloja.

Seuraavaksi suunnitelmissa on rakentaa kala-allas, jossa kasvatamme kaloja. Kalaa ei ole saatavissa Ambossa juuri ollenkaan, joten se on erittäin tervetullut lisä ruokavalioon.

Myös mehiläisten kasvatus, maito, leipomo ja autonpesupaikka on suunnitelmissa. Kun meillä on tarpeeksi varoja, ostamme lehmiä saadaksemme maitoa kotikäyttöön ja myyntiin. Maito on Ambossa kallista. Litra hinta on 50 birr ( 88 snt/l enemmän kuin Suomessa ), joten kannattaa omistaa muutama lehmä ja olla omavarainen ja myydä ylimääräinen maito.

Raivaamme tilaa jalkapallokentälle, jota lapset itse innolla työstävät. Tiedäthän, kuinka paljon pojat rakastavat pelata jalkapalloa.

Lapset viihtyvät maa-alueella, koska siellä on raikas ilma ja riittävästi tilaa erilaisille aktiviteeteille. Haluaisin rakentaa heille uuden kodin sinne. Näin voisimme myös säästää vuokran osuuden, joka on 23000 birr kuukaudessa ( 400 €/kk ).

Muistattehan näitä suunnitelmia ja tarpeita rukouksissanne.

Valtava edistys on nähty näiden entisten katulasten hyvinvoinnissa mm. sosiaalisten taitojen, työtottumusten ja koulutuksen suhteen. He ovat oppineet tottelemaan sääntöjä ja ottamaan vastuuta elämästään. Joskus testaan heitä esim. tällä tavalla: pudotan rahan huomaamatta kulkiessani maahan. Katson onko löytäjä rehellinen ja palauttaako hän sen minulle. Ja ilokseni näen, että he palauttavat rahan minulle heti löydettyään sen.

Rohkaisen lapsia tekemään parhaansa niin koulussa kuin maa-alueen pienissä töissä. Täällä Afrikassa on pakko tehdä työtä omin käsin, jos haluaa päästä eteenpäin elämässään. Meillä ei ole käytössä työkoneita, ne ovat liian kalliita ostaa tai vuokrata. Kaikkien tavaroiden hinnat ovat nousseet vuoden sisällä todella paljon.

Kohtaamme monia vastoinkäymisiä ja ongelmia viikoittain, mutta en valita niistä. Tiedän, että Jumala johdatti teidät auttamaan meitä ja yhdessä voimme tehdä tämän kaiken. Kiitämme kaikesta hänen varjelustaan ja tästä menestyksestä sinua hyvä Ambon orpolasten ystävä.

Sinä mahdollistat lahjallasi tämän kaiken.

Lyhyesti sanottuna haluan kiittää puolestani ja pyytää teitä pysymään edelleen rinnallamme.

Pyydän anteeksi, koska en ole kirjoittanut sinulle sähköpostia pitkään aikaan, kun työskentelen yötä päivää.

Kiitos Herralle tästä kaikesta!

Jumala siunatkoon sinua.

Eyu Kebede Ambo Etiopia