"Emme voi auttaa kaikkia, mutta teemme osamme olemalla uskollisia siinä, minkä Jumala on meille tehtäväksi antanut"

06.04.2022

Jumalan rauhaa ystävät!

Olen aina kirjoittanut työn kuulumiset hyvin yksityiskohtaisesti ja niin teen tietysti jatkossakin. Mutta nyt tuntuu, ettei löydy oikein sanoja miten kirjeen aloittaisin. Ukrainan kärsimykset ovat päällimmäisenä mielessä joka päivä niin kuin varmaan teilläkin. Katselin pari päivää sitten erästä lyhyttä videota kahdesta lapsesta, iältään noin 8-10 vuotiasta poikaa. Näin heidän surulliset kasvot, heidän katsellessaan kotikaupunkinsa raunioita. Mitä nämä lapset ajattelevat ja miten he voivat käsitellä näitä kauheuksia mielessään. Mitä he tai heidän vanhempansa tekivät, että he kohtasivat kaiken tämän kärsimyksen? Näitä lapsia katsellessani ymmärsin taas syvemmin miten tärkeän tehtävän Taivaan Isä on antanut meille Ambon katulapsi työssä. Emme voi auttaa kaikkia maailman lapsia vaikka niin haluaisimmekin. Mutta jos olemme uskollisia siinä tehtävässä, minkä Jumala on uskonut meille, olemme tehneet oman osamme.

Ilman teitä nämä kymmenet lapset asuisivat edelleen Ambon kaduilla, nukkuisivat siltojen alla, haistelisivat liimaa ja käyttäisivät erilaisia päihteitä, varastaisivat ruokaa ym. tarpeita. Kysyin Eyulta tietävätkö nämä lapset oman syntymäpäivänsä? Ei, he eivät tiedä, koska ei ole vanhempia kertomaan sitä. He eivät voi viettää varsinaista syntymäpäiväänsä, mutta toisaalta he ovat kiitollisia jokaisesta päivästä kuten Ps. 118:24, Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt, iloitkaamme ja riemuitkaamme siitä. Jokainen päivä on yhtä tärkeä ja aihe kiitokseen.

Kuvien esittely: OBN-media oli käynyt tutustumassa työhön ja haastatellut Eyuta. Samalla oli järjestetty ruokailu lapsille kahvila alueella. Nyt tuo kahvila-alue on aikalailla valmis, kuten kuvasta näkyy. Se on rakennettu perinteisellä etiopialaisella tavalla ja sopii tuohon maisemaan hyvin. Puolikuun muotoiset betoni rakennelmat ovat istumista varten. Miehet rakentavat uutta rakennusta perustyökaluilla. En tiedä vielä mikä siihen tulee. Iloinen poika on nimeltään Tamasgen. Hän opiskelee innokkaasti englantia, jotta voi kommunikoida seuraavan kerran Suomesta tulevien ystävien kanssa. Opetin hänelle myös ompelemista.


Eyu on aloittanut myös seurakuntatyön Addis Abebassa. Hänellä on lisenssi sitä varten, kuva. Kun kolme vuotta sitten tapasimme ensimmäisen kerran hänellä oli seurakunta, mutta koronan tultua ovet piti laittaa kiinni keväällä 2020. Ja oli järkevää sanoa vuokrasopimus irti ja keskittyä katulasten auttamiseen. Hänen sydämessään on kuitenkin koko ajan ollut halu laajemmin kertoa ihmisille pelastavaa sanomaa Jeesuksen ristintyön kautta. Mar.16:15 Jeesus sanoi: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se saa elää, mutta sellainen joka ei usko, on syyllinen (aramean käännöksen mukaan)". 

Evankeliumiin kuuluu sekä sanoma pelastuksesta että ajallisen elämän apu sitä tarvitseville. Tämä toteutuu myös Bethel Apu ry:n työssä niin kotimaassa kuin Ambossa.

Lämmin kiitos lahjastasi ja rukouksista!


Tulevia tilaisuuksia tässä kuussa, jossa esittelen työtä kuvin, videoin ja sanoin:


24.4. klo 11.00 Varkauden Helluntaiseurakunta os. Osmajoentie 8 78200 Varkaus24.4. klo 16.00 Mikkelin Vapaakirkko os. Savilahdenkatu 26 50100 Mikkeli

Tervetuloa näihin tilaisuuksiin.
Hyvää kevättä ja siunattua pääsiäisen aikaa!


Riitta