Bethel-kodilla ahkeroidaan yötä päivää

30.09.2021

Lämmin tervehdys viimeisimpien Ambo-työn kuulumisien parista!

Viimeisen kuukauden aikana syksy on saapunut ja viilenevät kelit voivat olla meille myös kutsu käpertyä ja rauhoittua kodin lämpöön Sanan äärelle ammentamaan elämän lähteeltä. Meillä on koti - oma koti, jossa on lämpöä, vakautta ja se on turvasatamamme päivän alkaessa ja päättyessä. Yleensä voimme inhimillisin silmin luottaa seuraavan päivän välttämättömään toimeentuloon. Olemme kiitollisia ja siunattuja siinä mitä meillä on ja että saamme levätä kodin turvapaikassamme, koska on liian monia, joilla asiat eivät näin ole. Jos me voimme hyvin, me voimme keventää heidän kuormiaan ketkä kantoapua kipeimmin tarvitsevat, tehden sitä rakkaudella, silloin kun olemme juurtuneet Jumalan tärkeimpiin käskyihin. Rakastetaan heitä, jotka ovat riippuvaisia siitä, että joku kuulee heidän hätähuutonsa ja näkee heidän puutteensa. Herra on kutsunut meidät hyviin tekoihin ja olemaan liikkeessä tekemässä hyvää silloin, kun meillä on siihen mahdollisuudet.

Joskus yksikin omasta mielestään pieni teko voi olla jollekin suurinta mitä hänen sydämensä, terveytensä tai turvallisuutensa siinä hetkessä tarvitsee, niin lähellä kun kaukana oleville lähimmäisillemme.

"Niin tuli köyhä leski ja pani kaksi ropoa, yhteensä muutamia pennejä. Ja Jeesus kutsui opetuslapsensa tykönsä ja sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: tämä köyhä leski pani enemmän kuin kaikki muut, jotka panivat uhriarkkuun. Sillä he kaikki panivat liiastaan, mutta tämä pani puutteestaan kaiken, mitä hänellä oli, koko elämisensä." Mark. 12:42-44.

Suuri kiitos jälleen jokaiselle, joka on uhrannut omastaan tarpeessa olevien Ambon lasten hyväksi. Myös heillä on nyt kodin turvasatama ja rakastava yhteisö, perhe. Bethel-kodilla ei pysähdytä, vaan täytyy mennä jatkuvasti eteenpäin, koska avunhakijoita on valtavat määrät. Emme voi täältä käsin näkemättä käsittää sitä ihmisten virtaa, joka on päivittäin hakemassa apua Bethel-kodilta ja Eyu pyrkii auttamaan heitä kaikkia kodilla asuvien lasten ja vanhusten lisäksi. Eyu kertoo, ettei yksikään apua hakemaan tullut ole koskaan lähtenyt tyhjin käsin pois silloin kun hän on ollut paikalla ja että he työskentelevät yötä päivää muuttaakseen muiden ihmisten elämää paremmaksi. Bethel-kodista on tullut valon ja toivon lähde monille.

Hän toimii Sanan mukaisesti "Älä kiellä tarvitsevalta hyvää, milloin sitä tehdä voit. Älä sano lähimmäisellesi: "Mene nyt ja tule toiste, huomenna minä annan", kun sinulla kuitenkin on." San. 3:27-28. Olkoon tämä myös meidän sydämemme halu. Silloin saamme astua tielle, joka antaa meille ilon, autuaampi on antaa kuin ottaa.

Teot puhuvat puolestaan millaisella sydämen laadulla Eyu on omistautunut uskottuun tehtäväänsä. Hän kertoo, että useat häntä lähestyvät hämmästelevät, kuinka suurta ihmismäärää hän kykenee auttamaan kuukausittaisella ihmismäärään nähden pienellä lahjoitussummalla. Tästäkin voimme jälleen nähdä, että Eyu on hyvin harkitseva ja tarkka avustusvarojen kanssa ja varmasti hyödyntää varat oikein siihen mikä on tärkeää.

Tämän vuoden aikana 21 Bethel-kodissa asuvaa kadulta pelastettua lasta on päässyt aloittamaan koulunkäynnin. Heillä on alkanut uusi matka katuelämästä kouluelämään, mikä avaa heille mahdollisuudet tulevaisuuteen ja vähentää huomattavasti rikollisuuden riskiä. Bethel-kodilta on maksettu myös koulumaksuja yksinhuoltaja äitien ja isien lapsille, jotta heilläkin on mahdollisuus rekisteröityä kouluun. Heille on lahjoitettu myös kirjoja, vihkoja ja kyniä. 

Bethel-kotiin on uutena asukkaana muuttanut 19-vuotias nuori nainen, joka synnytti muutama päivä sitten tyttövauvan. Nainen hakeutui paikalliseen terveyskeskukseen, jolloin henkilökunta tuli tapaamaan Eyuta apua hänelle pyytäen naisen heikon tilanteen vuoksi. Hän oli viimeisillään raskaana, ilman toimeentuloa saatuaan potkut raskauden vuoksi töistä. Hänen äitinsä on kuollut ja isä on vankilassa. Eyu meni tapaamaan naista ja keskusteltuaan hänen kanssaan päätti ottaa hänet asumaan Bethel-kotiin, jotta vauvan elämä saa turvatun lähtökohdan. Nyt kodissa asuukin monta pientä hoidettavaa: kaksoset Ambo ja Selam, pieni paljon apua tarvitseva Kenawaq Eyuel ja uusi vastasyntynyt tyttö.

Etiopiassa vietettiin uuttavuotta 11.9 ja tuolloin Eyu pyysi, että saisi hankittua juhlaruokailuun lihaa tarjottavaksi, joka on heille harvinaista kalliin hinnan vuoksi. Lähetimme ylimääräisen lahjoituksen, jolla Eyu sai ostettua kaksi mustaa härkää yhden hinnalla, koska Etiopiassa musta härkä liitetään taikauskoon. Mutta Eyun kannalta se oli hyvä asia. Ja toinen härkä jäi myöhempää käyttöä varten.

Maa-alueella on jatkuva työnteko käynnissä. Eyu uskoo, että maa tulee tuottamaan paljon hedelmiä, vihanneksia, kananmunia, maitokarjaa ja hunajaa mehiläisistä. Olkoon tämä meidän kaikkien rukous, että maa on siunattu. He eivät epäröi laittaessaan kirjaimellisesti käsiään multaan ahkeroidakseen hyvän eteen. Pysytään mekin liikkeessä ja ahkeroidaan kaikkea sitä, mikä on hyvää Jumalan silmissä.

"Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä. Siitä me tiedämme pysyvämme hänessä ja ja hänen pysyvän meissä, että hän on antanut meille Henkeänsä 1.Joh.4:11-13.

Siunauksin, Jasmina Nurmesniemi

 Lisäksi viisumiuutisia:

Siitä huolimatta, että viisumini evättiin minulta kaksi kertaa, ei halu matkustaa Amboon kadonnut mihinkään sydämestäni.

Rukoilimme siis edelleen matkan avautumista.

Ja Jumala armossaan johdatti minut erään ystäväpariskunnan kautta tietämään, että oli auennut mahdollisuus hakea on-line viisumia.

Tein hakemuksen ja alle tunnissa sain myöntävän päätöksen 3 kuukauden viisumiin. Saatekirjeessä onniteltiin ja toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi maahan.

Lentoliput on varattu 17.10-2.11 ajalle. Jospa nyt ei tulisi esteitä matkalle lähtöön. Kiitos, jos muistat rukouksin myös tätä matkaa.

Oikein siunattua syksyä teille kaikille!

Riitta